У Новоайдарському районі Луганщини вирують пожежі: є загиблі, залучено армію, фото

20:59, 07.07.2020

Масштабні пожежі вирують на території Новоайдарського району Луганської області у  вівторок ввечері. За попередніми даними загинуло четверо та постраждали дев'ятеро людей.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють Державна служба з надзвичайних ситуацій, Нацгвардія і МВС.

 

За даними рятувальників вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" та 30 житлових будинків у селі Смолянинове.

 

Відомо, що лісова пожежа виникла добу тому поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на площі близько 50 гектарів території Боровського та Охтирського лісництва.

 

 

Вже о 8-й ранку 7 липня пожежу локалізували, водночас у зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (+ 38) вогонь поширився на село Смолянинове Новоайдарського району.

 

Також вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу села Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якої (верхова) складає близько 40 га, додають у ДСНС.

 

 

Водночас, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що на гасіння займань на Луганщині вилетіли два пожежні літаки ДСНС з Краматорська, задіяно понад тисячу рятувальників, поліцейських та нацгвардійців.

 

 

«З 13:00 понад тисяча рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та приданих сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей залучені до гасіння пожежі. Щойно з Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки ДСНС України. Працює оперативний штаб. Ситуація контрольована. Робимо усе, аби зберегти життя людей», - зазначив Арсен Аваков.

 

За його словами, поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

 

 

Сєвєродонецька міськрада виділяє кошти ДСНС на оплату пального, продуктів харчування, одноразового посуду, транспортних послуг та на розміщення евакуйованого населення, постраждалого через пожежи, йдеться на сайті міської ради.

 

“У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації на території Сєвєродонецької міської ради, а саме, виникнення великих лісових пожеж в с.Метьолкіне, с.Воронове, с.Борівське, с.Оскалонівка, районі міського полігону ТПВ, комісія вирішила виділити кошти ДСНС у Луганській області на оплату пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування та одноразового посуду, транспортних послуг з перевезення та на розміщення евакуйованого населення”, - йдеться в повідомленні.

 

В.о.міського голови Олег Кузьмінов підкреслив, що кошти будуть виділені 8 липня на засіданні виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради.

 

 

У свою чергу, президент Зеленський провів термінову нараду щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району. За його завданням до гасіння пожежі були залучені не лише підрозділи Нацгвардії, але й Збройних сил України, передає Офіс президента. 

 

Зазначається, що загалом до гасіння пожежі залучено близько 360 осіб та 85 одиниць техніки.