«Катастрофічна ситуація з виконанням бюджету»: «Слуга народу» Верещук про роботу уряду Гончарука

13:13, 19.02.2020
Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук розкритикувала уряд Олексія Гончарука за відсутність детального звіту про роботу та назвала катастрофічною ситуацію з виконанням бюджету
 

Про це Верещук сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

 

"Найбільший (провал - ред.) - це чому ми не виконуємо бюджет. Якщо бюджет не виконується, то цьому є причини. І це якраз і є провалом. Якщо бюджет не виконується до самими же нами поставлених показників, це ніхто вже нам не ставив, ми не прийшли на чужий бюджет, це вже наш бюджет, який ми взялися виконати..", - сказала Верещук.

 

Депутатка також назвала економічну ситуацію в Україні складною та додала, що президент Володимир Зеленський чекає на роз'яснення від уряду.

 

"У нас на сьогодні складна економічна ситуація. Я знаю, що президент чекає реальних відповідей. Для того й приймали рішення щодо кандидатури прем'єра і наших решти кандидатур, щоб вони давали відповіді на питання. Якщо вам довірили, шановні високопосадовці, то будьте добрі відповідати на ці питання, а не ховатися за купою галасливих фраз. Так не буде. Ми будемо предметно запитувати, бо ми дійшли, перепрошую, до "ручки" з такими звітами і з такими підходами", - сказала Верещук.

 

 
 
Як повідомляла УМ, раніше Верещук звинуватила прем'єр-міністра Гончарука в намаганні уникнути відповідальності за падіння економіки та вважає, що він має піти у відставку.
 
 

Нагадаємо, що Верещук була представницею Кабінету Міністрів у Верховній Раді, але після відмови підтримати земельну реформу пішла із цієї посади.

 

У грудні 2019 року Верещук стала причиною бійки у Верховній Раді після того, як один з депутатів "Слуги народу" запропонував виключити її з фракції за те, що вона ходить на проросійські телеканали. Тоді за неї заступився Максим Бужанський, якого вважають депутатом із групи Коломойського.