Тимошенко блокує президію Ради, у залі — штовханина, фото, відео

13:03, 06.02.2020
Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко блокує президію парламенту, між депутатами від "Батьківщини" і "Слуги народу" відбуваються сутички.

 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Перед відновленням роботи Верховної Ради після наради керівників фракцій Тимошенко зайшла до президії Ради й стала біля місця спікера. Їй намагаються перешкодити представники фракції "Слуга народу", але депутати від "Батьківщини" їх не допускають. Відбувається штовханина.

 


 

В президії парламенту зібралися депутати від "Слуги народу" і "Батьківщини".

 

Наразі робота після півторагодинної перерви відновлена, відбулася нарада керівників фракцій з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

 

Засідання ВР / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

 

"Ми завершили перерву - три перерви, які брали шість політичних сил, - і переходимо тоді до розгляду питань", - сказав перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

 

Депутати почали розгляд питань порядку денного. Наразі розглядається проєкт постанови 0901-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про повну загальну середню освіту".

 

 

Як повідомляє УП, лава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у фракції достатньо голосів на підтримку законопроєкту про ринок землі.

 

За словами Арахамії, на пленарному засіданні запропонують розглядати питання порядку денного на четвер до їх повного завершення.

 

У четвер у Раді запланований розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський прийшов на засідання фракції "Слуга народу" і вмовляє народних депутатів голосувати за земельну реформу

 

Депутат Верховної Ради Микита Потураєв зі "Слуги народу" заявив, що фракція після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським погодилася голосувати за закон про землю.

 

Раніше Володимир Зеленський заявив, що винесе питання продажу сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум.

 

13 листопада парламент попередньо підтримав закон про ринок землі. Згідно з законопроєктом, ринок землі пропонують відкрити з 1 жовтня 2020 року. У проєкті встановили правило, за яким до 1 січня 2024 року не допускається купівля землі юрособами, бенефіціарними власниками яких є іноземці та особи без громадянства.

 

Нагадаємо, що відповідно до останніх опитувань групи «Рейтинг», 73% українців виступають проти скасування мораторію на продаж землі, водночас 70% підтримують надання фермерам права продавати та дарувати свої земельні паї, але виключно українцям та українським компаніям.

 

Зеленський вирішив провести референдум про продаж землі іноземцям.
 
 

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов представляв проєкт закону "Слуги народу" про скасування мораторію на продаж сільгоспземлі №2178-10 під крики "Ганьба!" і в оточенні противників такого закону.

 

Президент України Володимир Зеленський вранці 13 листопада збирав фракцію "Слуги народу" через питання ринку землі.

 

Зранку мітингувальники під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

 

«Європейська Солідарність» запропонувала розробити новий законопроєкт про землю.

 

13 Верховна Рада у першому читанні та за основу проголосувала за закон про продаж землі.