Зеленський і Туск зайшли вглиб зони розведення у Станиці Луганській (фото)

10:02, 08.07.2019
Президент України Володимир Зеленський та президент Європейської ради Дональд Туск відвідали район розведення сил і засобів у н.п.Станиця Луганська. 
 
Зеленський особисто перевірив нові позиції сил ООС на ділянці розведення.
 
У свою чергу президент Європейської Ради Дональд Туск після візиту разом з президентом Володимиром Зеленським у Станицю Луганську звинуватив Росію в гуманітарних проблемах на Донбасі.
 
Як повідомили в прес-центрі ООС, на КПВВ "Станиця Луганська" Зеленського та Туска ознайомили з поточною ситуацією на цій ділянці. 
 
 
"Президент України та президент Європейської ради поспілкувалися з представниками місії ОБСЄ та місцевими мешканцями та ознайомилися з гуманітарними проектами, що реалізуються за підтримки ЄС", - йдеться в повідомленні. 
 
"Також було представлено результати роботи груп розмінування: докази російської агресії у вигляді рештків ворожих боєприпасів, знайдених піротехнічними групами", - повідомили у прес-центрі ООС. 
 
У прес-службі Зеленського повідомили, що під час візиту до Станиці Луганської президент "на понад півкілометра пройшов далі нульової позиції ЗСУ вглиб зони розведення".
 
 
"Разом з Дональдом Туском Зеленський минув крайній пункт наших військових і дійшов до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир'я", - йдеться в повідомленні. 
 
Як зазначив президент України, цей міст влада хоче відбудувати.
 
"Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші - і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", - заявив Зеленський і додав, що під час будівництва мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування.
 
Також Зеленський і Туск відвідали КСП 8-ї роти 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ЗСУ, де заслухали доповідь про поточну безпекову ситуацію в районі проведення ООС. 
 
 
"Війська всі розведені. Командири готові. "Зради" жодної нема", - зазначив начальник Генштабу Руслан Хомчак. 
 
Під час візиту Зеленського та Туска супроводжували начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, командувач ОС Олександр Сирський та голова ДПСУ Сергій Дайнеко.
 
У свою чергу президент Європейської Ради Дональд Туск після візиту разом з президентом Володимиром Зеленським у Станицю Луганську звинуватив Росію в гуманітарних проблемах на Донбасі.
 
 
"Відвідав Станицю Луганську сьогодні з президентом Володимиром Зеленським. Трагедія на сході України триває з катастрофічними гуманітарними наслідками для місцевих жителів, що опинилися в пастці російської війни", - написав він у Твіттері.
 
Він зазначив, що провів хороші зустрічі з українськими військовими, спостерігачами ОБСЄ, а також гуманітарними організаціями.