Юлія Тимошенко платила 30 грн за годину за присутність на її виступі в Бучі (відео)

16:34, 05.03.2019
На зустріч з кандидаткою в президенти Юлією Тимошенко в Бучу для масовки привезли 10 автобусів з мешканцями Вишгорода й Тетерева.
 
За словами жителів Бучі, людям за відвідування заходу пропонували заплатити по 30 гривень за годину.
 
Про це 5 березня повідомляють активісти громадського руху "Чесно".
 
Як відомо, зустріч з Тимошенко в Бучі відбулася 2 березня о 17.30, її рекламували на білбордах команди скандального екс-мера - забудовника Ірпеня Володимира Карплюка.
 

 
На початок заходу площа миттєво наповнилася людьми, здебільшого літнього віку.
 
"Ми нарахували близько 10 автобусів, на лобовому склі яких була табличка з написом "Київська обласна організація "Батьківщина", Вишгород", - розповіла жителька Бучі Наталія Шевчук.
 
Журналістам також розповіли, що людям, яких привезли на цей захід, платили по 30 гривень за годину.
 
Відзначається, що за сценою, Тимошенко зустрічав мер Бучі - Анатолій Федорук, якого судять за розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах.
 
Він подарував лідерці ВО "Батьківщина" букет білих троянд.
 
фото: соцмережі
 
Окрім Федорука, на Юлію Тимошенко чекали депутати з місцевої "Батьківщини" - Олег Сотніков та Олег Квашук, який оформляв землі в бучанському лісі на підставних осіб, голова Київської облради Ганна Старикова, очільник київського осередку ВО "Батьківщина" Костянтин Бондарєв, який накинувся на журналістку громадського руху.
 
"Відомо, що саме Бондарєв організовував візит Тимошенко в Бучу та віз автобуси підтримки з Вишгорода. Він показав не лише своє обличчя, а й обличчя всієї "Батьківщини", які покривають своїх однопартійців-дерибанників", - зазначила журналістка "Чесно".
 

Присутні під час інциденту депутати не допомогли журналістці, натомість намагалися вихопити в неї телефон.
 
Також активісти відзначають, що місцеві жителі не оцінили виступу Тимошенко, не зрозумівши, на кого були розраховані її слова.
 
Крім того, присутні на заході не змогли поставити свої запитання Тимошенко через кордон молодиків, які її охороняли.
 
Після її виступу вони спробували поставити запитання на офіційній сторінці Юлії Тимошенко у Facebook, але одразу були заблоковані.
 
фото: соцмережі
 
"Я стрибала й кричала, просила дозволити мені поставити Юлії Тимошенко одне питання: чому депутати Бучанської ради від "Батьківщини" голосують разом з партією БПП за знищення лісу в Бучі, але мені так і не дозволили підійти, а Тимошенко робила вигляд, що мене не чує. Увечері я своє запитання написала в приватних повідомленнях на сторінці Тимошенко, але мене миттєво заблокували", - розповіла бучанка Олена Лисенко.
 
Наприкінці виступу Тимошенко на сцену вийшов співак Олександр Пономарьов. Сам співак пізніше розповів, що допомагає Тимошенко добровільно і не отримує за це гонорарів.
 
Того ж дня Юлія Тимошенко завітала до квартири однієї з родин у Бучі. На згадку про себе вона подарувала торт і вазон.
 
фото: соцмережі
 
Увесь візит політика знімали на відео, яке згодом опублікували на її офіційній сторінці.
 
Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що вартість "піраміди" Юлії Тимошенко складає близько 82 мільйонів доларів. Також повідомлялося, що "піраміда" підкупу виборців Юлією Тимошенко могла обійтися у щонайменше кілька мільярдів гривень.
 
Водночас звіт партії "Батьківщина" за 2018 рік показав, що мільйони гривень на діяльність політсили нібито жертвують прості громадяни України. Врешті-решт Нацполіція відкрила справу після розслідування журналістів про сумнівні внески партії Юлії Тимошенко.
 
Зауважимо також, активісти Центру протидії корупції вимагають відкрити справу проти Юлії Тимошенко щодо винайму нею лобі з США.