Студент Іван Тарасюк вішав синьо-жовтий прапор, коли його вбили на Майдані (відео)

20:32, 02.03.2019

“Коли почався Майдан, Іван все рвався до Києва”, - розказує батько героя Небесної сотні Івана Тарасюка - Микола.

Іван поїхав у Київ у ніч з 18­-го на 19 лютого. Та батькам не сказав ні слова. Мама до останнього думала, що він на парах в медінституті у Луцьку.

Уже під’їжджаючи до столиці, Іван подзвонив татові. Микола Тарасюк згадує ту розмову: “Кажу: сину, будь обережний, ти в нас один”. Іван пообіцяв бути обачним.

Та став одним із перших майданівців, кого 20 лютого 2014 року застрелили снайпери.

То був один з найкривавіших днів протистоянь. Стріляти на ураженя силовики почали із самого ранку і без розбору.

Спочатку снайпер поцілив у хлопця, який стояв поряд з Іваном.

Він спробував відтягти загиблого, тоді снайпер поцілив і у нього. Куля, яка влучила у сонну артерію і вилетіла через груди, не залишила жодного шансу.

Чоловік, який був поруч, спробував відтягти тепер уже двох загиблих, тоді вбили і його.

Вже о 9:25 Миколі Тарасюку подзвонили і сказати три страшних слова: “Вашого сина застрелили”.

Для батьків звістка про смерть єдиного сина стала шоком. Однак, за п’ять років батько загиблого Героя Майдану зрозумів: “Життя треба жить, треба боротся, молитися за Україну”.



21-річний Іван Тарасюк був родом з Волині. Навчався у Луцькому медичному коледжі Монада. До цього відслужив в армії.

Відео зі спогадами родичів до роковин тих подій зняли спільно Національний музей Революції Гідності  та організація "Родина Героїв Небесної Сотні".

Дізнайтеся також більше про журналіста В'ячеcлава Веремія, якого посеред вулиці застрелили “тітушки”; про мрії вбитого волинянина Василя Мойсея; спогади батька неповнолітнього студента Назара Войтовича, котрий став наймолодшим ангелом Небесної сотні; як Володимир Жеребний після 12-годинного нічного чергування повернувся на барикади, де й загинув; та як на Майдані загинув 33-річний гандболіст Анатолій Желавага.