Вирок у справі Зайцевої: як винній студентці стало зле в залі суду (відео)

19:07, 26.02.2019
У мережі з'явилося відео "госпіталізації" Олени Зайцевої із зали Київського суду Харкова під час винесення вироку у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській.

Засідання почалося о другій дня та затяглося. Після години сидіння у скляній клітці в залі, забитому пресою, Зайцева поскаржилася на погане самопочуття.
Її тут же під руки вивели коновіри. Повідомляє видання mediaport.ua.

Водночас, в задушливому тісному залі стало погано ще й одному з відеооператорів. Однак, суддя не став робити перерву на провітрювання приміщення, а продовжив читати вирок далі.



Як повідомляла УМ, суд визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні аварії в Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, в якій загинули 6 пішоходів. Зайцева та Дронов засуджені до 10 років тюрми. Це максимальний строк покарання за таку аварію.

Суд також зобов'язав Дронова та Зайцеву виплатити компенсації родичам загиблих за моральну та фізичну шкоду, сукупністю по мільйону гривень за кожну смерть. Однак ні Дронов, ні у Зайцева не мають стільки матеріального майна, щоб розплатитися з родичами загиблих, повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва. 
 
Ще до оголошення вироку Олена Зайцева взнала себе винною, а от Геннадій Дронов - навпаки. Заявив: подаватиме апеляцію. Відповідно до закону має на це 30 днів.