Сергій Бондарчук був готовий померти, аби Майдан переміг (відео)

17:51, 23.02.2019

“Якщо потрібно, я готовий померти заради того, щоб Майдан переміг”, - такі слова під час останнього дзвінка сказав сину Володимиру герой Майдану Сергій Бондарчук.

Учитель фізики з Хмельнччини Сергій Бондарчук був зразком дисципліни - згадує Володимир. Їздив до школи завджи при параді: в костюмі, краватці та з незмінним квадратним дипломатом. І так всі роки вчителювання.

Рідні Бондарчука кажуть, він був справжнім патріотом, тому і вступив в об’єднання “Свобода”. Тож коли повстав Майдан - він був серед перших, хто поїхав до Києва. І це геть не здивувало його близьких.

Та й дружина Сергія Бондарчука їздила на Майдан разом із чоловіком. Однак коли 18 лютого було оголошено повну мобілізацію, Сергій на відріз відмовився брати кохану із собою.

Зранку 20 лютого 2014 року Хмельницька сотня, до якої записався Бондарчук, розділилася на дві групи. Поки одна частина мала залишилася охороняти КМДА, друга - йти на Майдан. Бондарчук, не задумуючись пішов на передову, - згадують його побратими.

Та з Інститутської Сергій Бондарчук так і не повернувся. Снайпер смертельно поранив його, коли Сергій рятував поранених побратимів.

У пам’яті Володимира Бондарчука образ батька залишився таким, як у його шкільні роки: у костюмі, в краватці, з дипломатом в руках він на велосипеді рушає до гімназії вчити дітей фізиці та всьому на світі. 



Вчителю фізики зі Старокостянтинова на Хмельниччині Сергію Бондарчуку було 52 роки. На той момент він вже 17 років пропрацював в місцевій гімназії. А також п’ять років очолював міську організацію об’єднання “Свобода”. 

Спогади родичів про Героїв Небесної сотні зняли спільно Національний музей Революції Гідності та організація "Родина Героїв Небесної Сотні" в рамках проекту “Характери гідності”.

Дивіться також якими були інші герої Майдану. Зокрема, як у Небесній сотні опинився неповнолітній студент Назар Войтович, яким був сотник з Івано-Франківщини Сергій Дідич; через що учитель математики з Новояворівська Роман Варениця пішки йшов на Євромайдан, де загнув; та спогади про борця за справедливість Устима Голоднюка, якого не врятувала блакитна оонівська каска, .