У Вилково зварили рекордні понад 4 тонни юшки в гігантському казані (фото)

10:17, 10.09.2018

У Вилково Одеської області, яке називають українською Венецією, на минулих вихідних встановили рекорд України. Тут, на гастрономічному фестивалі «Дунайські гостини», наварили понад 4 тонни юшки із 16 сортів риби.

Для приготування юшки працівники Кілійського судоремонтного заводу спеціально виготовили ємкість з харчової нержавійки на 6 тис. 378 літрів. А майбутні корабельні кухарі з Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу взялися готувати смачну апетитну справу.

«За словами міського голови Вилково Миколи Дзядзіна, на апетитну юшку пішло 1670 кг риби 16 видів, серед яких – короп, судак, товстолоб, сом, лящ, жерех, щука, кефаль, камбала, карась, 430 кг моркви, 400 кг цибулі, 400 кг картоплі, 120 кг помідорів, 60 кг болгарського перцю, 30 кг солі, 2,5 тонни води», –повідомляє одеський сайт «Думская».



О пів на четверту ранку кухарі залили воду в казан і розпалили багаття, на дев'яту годину вода скипіла, тоді й почалася закладка продуктів. Вцілому, на приготування юшки було витрачено близько трьох складометрів дров.

Гастрономічний фестиваль, автором проекту якого стала етнолог Олена Петрова, переміг у конкурсі за підтримки Міністерства культури «Малі міста - великі враження». З 158 поданих заявок вибрали вісім переможців, в числі яких і проект проведення гастрономічного фестивалю «Дунайські гостини».

І у організаторів, треба сказати, все вийшло. Гостей прибуло стільки, що на площі Святого Миколая біля морського вокзалу неможливо було проштовхнутися. Окрім юшки, гостей фестивалю пригощали різними стравами.



Яскравою, барвистою і «гастрономічною» стала вулиця Свято-Миколаївська, де відкрився «Бессарабський салон смаку». Страви численних народів Придунав'я були широко представлені в кожному куточку.

Емоційно насиченим був виступ Національного одеського філармонічного оркестру, учнів одеської кіношколи імені Віри Холодної, захоплюючим вийшов парад човнів, каяків і катерів, пізнавальним видався майстер-клас від кращих шеф-кухарів України»

На завершення гастрономічного фестивалю у Вилково представник Книги рекордів України Дмитро Яіцкий виніс вердикт: приготовлено 4 тонни 56 літрів юшки, і це - національний рекорд України.

Сертифікат про славне досягнення вручили міському голові Вилково Миколі Дзядзіну. 



На гастрономічному святі були присутні також почесні гості - міністр культури України Євген Нищук, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, голова Одеської облради Анатолій Урбанський, депутат облради Юрій Маслов, який безпосередньо займався підготовкою свята.



Нагадаємо, у Києві 8-9 вересня відбулася "Голосіївська криївка".