На Закарпатті повалили дві спостережні вишки на «приватному кордоні» (відео)

11:11, 17.02.2018

Слідчі військової прокуратури Західного регіону виявили дві приватні спостережні вишки вздовж лінії державного кордону України та повалили повалили їх.

"Спецоперацію успішно провели військові прокурори Західного регіону України в рамках розслідування кримінального провадження стосовно одіозного організатора так званого "приватного кордону" на Закарпатті на прізвисько "Докі", який підозрюється в організації заволодіння у групі із службовими особами Держземагентства в Закарпатській області через підставних осіб землями прикордонної смуги", - написав у Facebook військовий прокурор Закарпаття Олег Сенюк.

Він відзначив, що це був масштабний наступ на злочинну схему з "приватизованим" кордоном і налашгодженою контрабандою тютюну, яка тривалий час існує на Закарпатті.

Нагадаємо, на Закарпатті журналісти виявили 150 кілометрів "приватного кордону" на межі із Угорщиною. Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що передані в приватну власність ділянки на кордоні поступопо повертають у власність держави, а там, де цього не сталося, прикордонники мають війльний доступ до смуги між двома країнами.

Як повідомляла "УМ", 15-16 листопада в ході масштабної спецоперації, пов’язаної із особою на прізвисько "Докі", який порганізував "приватний кордон", було проведено понад 100 обшуків.