Свято Покрова Богородиці вперше відзначаємо 1 жовтня

18:14, 01.10.2023
Свято Покрова Богородиці вперше відзначаємо 1 жовтня

Піднесімо наші молитви за кожного захисника і захисницю Батьківщини, за кожну матір новітнього Героя, за усі родини військовослужбовців. (facebook.com/epifaniy)

Сьогоднішє свято Покрова Богородиці особливе. Вперше ми відзначаємо його 1 жовтня, так буде і надалі.

 

Вперше також День захисників України відзначаємо 1 жовтня, і вперше – всеукраїнською хвилиною мовчання, на знак глибокої шани нашим полеглим новітнім Героям, які віддали свої життя за волю й незалежність України. Світла і вічна їм пам՚ять.

 

У свято Покрова Пресвятої Богородиці піднесімо сердечні молитви до нашої Небесної Захисниці, щоби Вона покрила нас і цілу Україну від усякого зла чесним Її омофором!

 

Піднесімо наші молитви за кожного захисника і захисницю Батьківщини, за кожну матір новітнього Героя, за усі родини військовослужбовців, їхніх дружин, дітей – за кожного і кожну.

 

Український народ здавна по-особливому шанує Божу Матір, відчуває Її захист і молитовний покров. Понад тисячоліття височіє у центрі нашої столиці Свята Софія, де ми бачимо молитовно піднесені руки Богородиці Оранти, Яка, як Нерушима Стіна, предстоїть у молитві перед Сином Своїм, нашим Спасителем, підносячи прохання про людей, які страждають, про захист потребуючих, про оборону життя і правди.

 

Ми знаємо, що правда – на нашому боці, а тому віримо в перемогу над ворогом. Пресвята Богородице, допомагай нам!

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрова. Музей Гетьманства запрошує відзначити свята