Загарбницька війна і слова з Євангелія

17:20, 21.03.2022
Загарбницька війна і слова з Євангелія

путін пояснює важливість і цінність загарбницької війни словами з Євангелія. (facebook.com/epifaniy)

Яку ж ненависть до людського життя потрібно в собі мати, якого ж блюзнірства потрібно сповнитися, аби виправдовувати загарбницьку війну із тисячами жертв – словами Самого Спасителя!

 

Щоб лицемірно називати біле чорним, а чорне – білим, глузувати над цитатами зі Священного Писання, а початок геноциду приурочувати до дня вшанування того, кого називаєте святим!

 

Це може здаватися щонайменше безглуздим, це видається неможливим – але це те, що відбувається просто зараз. У зверненні до росіян владімір путін пояснював важливість і цінність загарбницької війни словами з Євангелія, окремо наголосивши, що «за випадковим збігом» дата кривавого російського вторгнення припала на день народження Феодора Ушакова, «канонізованого» в РПЦ. Тим часом російська авіація скидає бомби на наші пологові будинки та сховища, біля яких величезними білими літерами виведено «ДІТИ».

 

На подібне блюзнірство здатний лише антихрист – і ознаки антихриста розкриває нам Писання: гордість, відданість злу, фальшива релігійність, жорстокість, безсоромність. Антихристові недостатньо самої лише власної злоби й жорстокості – він тягне за собою весь світ, намагаючись затягнути весь рід людський у безодню нечестя. І ті, хто слабкі духом, хто не спирається у вірі своїй на поміч Господа, хто не бачить правди, бо не хоче її бачити, не чинять антихристові опору й поклоняються йому. І йдуть за ним – адже цей шлях такий «простий і очевидний», хоча пролягає через кров і руїни.

 

«Хто перенесе дні ці, хто стерпить неможливу скорботу, як тільки побачить замішання народів, які від кінців землі ідуть побачити мучителя, і багато поклоняються мучителеві, з трепетом волаючи: ти – наш спаситель?» – запитує преподобний Єфрем Сирін.

 

І сьогодні кожен християнин, який просить мудрості та допомоги у Господа, знає відповідь на це запитання. Ці складні дні перенесе той, хто не відступить від Істинного Бога та Його слова, хто плекає в собі християнські чесноти та чинить добро, хто захищає своє та не зазіхає на чуже. Адже ми, українці, боронимо свою землю і захищаємо тих, кого любимо. І коли ми чинимо це з любові, то значить, із нами Любов, з нами Бог, з нами Христос. І з Його Божественного благословення Україна вистоїть і стане сильнішою.