Мир за будь-яку ціну є метою, але хибною

16:15, 18.02.2020
Мир за будь-яку ціну є метою, але хибною

Про стратегію і тактику в ОПУ.


1. Володимир Зеленський щиро зізнався, що у нього інколи нема часу думати. Тепер певні прийняті ним рішень можна пояснити але не зрозуміти.
2. Виявляється, що мова взагалі не йде про якусь стратегію у діяльності президента, що ставить ОПУ у нетактичне становище.
3. Всі рішення ОПУ стосовно Донбасу і є результатом відсутності стратегії у Зеленського і його оточення.


4. Мир за будь-яку ціну є метою, але хибною.
5. Мир на умовах країни-агресора називається капітуляцією і враховує інтереси агресора, рішення для капітуляції чинна влада називає компромісом.
6. Бажання провести місцеві вибори на Донбасі восени якраз наочно демонструє відсутність стратегії в ОПУ, хоча можливо свідомо виконується стратегія росії.
7. На окуповані частині Донбасу, де за український прапор і українську мову можуть затримати, у кращому випадку, бо все українське заборонено, чинна влада збираєтьсятам проводити вибори за українськими законами. ОПУ при розумі і має здоровий глузд?

 

 

8. Зрозуміло, що провівши вибори чинна влада хоче легітимізувати ОРДЛО і почати з ними домовлятись, чого прагне і вимагає росія.
9. Все, що робить ОПУ не потребує ніякої стратегії, бо визнання ОРДЛО легітимізує російську тезу про внутрішній конфлікт в Україні, який вже давно озвучений і зрозумілий без стратегії.
10. На мою думку, всі ці дії, якщо будуть здійснені, призведуть до поганих наслідків для країни, бо насправді ОПУ хоче інтегрувати Україну в ОРДЛО на їхніх умовах, нехтуючи інтересами всієї України, при цьому фактично відмовляючись від Криму.

 

Політтехнолог Віталій Бала, Фейсбук, 17.02.2020