Плювок в обличчя власному народу

21:39, 02.11.2016

Це ж яких тараканів треба мати в голові, щоб ляпнути подібне в прямому ефірі!


Я про слова ведучої каналу «Еспресо»Мирослави Барчук, яка обговорюючи відставку з 1-гоНаціонального Зураба Аласанії, поставила йому в заслугу те, що він перекрив доступ на телеканал українській пісні. Все б нічого якби вона не сказала наступне. Далі – цитата: «Він (Зураб Аласанія) перекрив доступ усій тій жлобсько-нафталіновій естраді, яка десятиліттями отруювала наш простір...».


Ця шокуюча заява розірвала мою свідомість. Такі слова могли б злетіти з вуст якоїсь пустопорожньої гламурної барбі, яких багато на різних телеканалах. Але не з вуст досвідченої професійної журналістки, яка народилась у Києві, виросла в акторській родині, чия мати (увага!) Герой України, народна артистка України – Неоніла Крюкова!


Виходить так, що вся та чудова плеяда майстрів, включаючи її маму, яка складала золотий фонд нашої естради, а саме: Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, Тарас Петриненко, Микола Мозговий, Віталій Білоножко, Ніна Матвієнко, Раїса Кириченко, Алла Кудлай, Лілія Сандулеса, Іво Бобул, Павло Зібров, Віктор Шпортько і багато інших неповторних особистостей – це всього лише люди, які отруювали український інформаційний простір???!


Я не знаю, що відбувається з людьми?Чому вони так легко відрікаються від власної культури, зраджують покоління своїх батьків, дідів і прадідів? Звідки стільки невиправданої ненависті і зневаги? Чому так легко рвуть ланцюжки поколінь? Адже вони, як ланцюжки ДНК, несуть у собі генетичну пам’ять.


Культура, пані Мирославо, це значно більше, аніж старий Запорожець із якого хочеться пересісти на Мерседес, тому що він зручніший!


Я ще раз переконався в тому, як погано люди, навіть ті, що вважають себе освідченими, оцінюють роль культури в існуванні нації і держави.
Як вони не розуміють, що витісняючи рідну культуру з інформаційного простору і насичуючи її чужорідним контентом, ми тим самим віддаємо без бою все, за що проливалася кров наших пращурів. За що і сьогодні ллється кров на Сході України!


Якщо це читатиме шановний Микола Княжицький, я б дуже попросив його, аби він примусив публічно вибачитися свою співробітницю за ці ганебні і образливі слова, що прозвучали, як плювок в обличчя власному народові.


Якщо ж все так і залишиться без відповідної реакції, то я буду вважати, що канал «Еспресо», який позиціонує себе як патріотичний, нічим не відрізняється від тих каналів, де паплюжити українців уже стало традицією.