Допомога Україні буде головним пунктом в Конгресі після канікул – Тернер

20:16, 31.03.2024
Допомога Україні буде головним пунктом в Конгресі після канікул – Тернер

Голова Палати представників Майк Тернер, що допомога Україні матиме «переважну підтримку» в Конгресі після перерви

Майк Тернер, який є Головою комітету Палати представників заявив, що після повернення членів Конгресу США до роботи у квітні питання схвалення законопроєкту, який передбачатиме виділення допомоги Україні, буде головним пунктом на порядку денному.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє The Hill.

 

«Спікер (Палати представників Майк Джонсон – ред.) зробив дуже чіткі заяви, що коли ми повернемося (до роботи – ред.), це (питання допомоги Україні – ред.) буде наступним головним на порядку денному після того, як ми прийняли всі законопроєкти для фінансування федерального уряду», - сказав Тернер.

 

Він додав, що законопроєкт, який передбачає виділення допомоги Україні, матиму велику підтримку у Конгресі США.

 

«Я вірю, що цей (законопроєкт із допомогою для України – ред.) отримає переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо цей законопроєкт на стіл президента», - запевнив політик.

 

На питання журналіста, чи матиме законопроєкт сильну підтримку з боку членів Республіканської партії, конгресмен відповів: «Я вважаю, що серед республіканців і, звичайно, серед американців по всій країні вже є значна і дуже сильна підтримка».

 

На минулих вихідних голова Комітету Палати представників США в закордонних справах республіканець Майкл Маккол заявив, що спікер Майк Джонсон має намір винести голосування законопроєкт, який передбачає допомогу для України після католицького Великодня.

 

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 мільярдів доларів, 60 млрд з яких - для Києва.

 

Документ мають схвалити у Палаті представників перед тим, як його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

 

Як повідомляла УМ, Білий дім закликає Конгрес схвалити допомогу Україні.