Вбитому в Іспанії пілоту з рф Кузьмінову пропонували лишитися в Україні – Данілов

09:58, 20.02.2024
Вбитому в Іспанії пілоту з рф Кузьмінову пропонували лишитися в Україні – Данілов

Максим Кузьмінов запросив свою колишню до себе.

Максиму Кузьмінову - російському пілоту, який минулого року в рамках спецоперації ГУР перегнав з росії військовий гелікоптер Мі-8, пропонували залишитися в Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомив в інтерв’ю «Українській правді» секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

 

"Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він лишався в Україні. Він точно тут був би захищений. І я не думаю, що вони так тут могли б бешкетувати, як це відбулося в Іспанії", - сказав він.

 

Разом з тим Данілов наголосив на важливості дочекатися офіційних висновків іспанської сторони стосовно ситуації навколо Кузьмінова.

 

Нагадаємо, що 19 лютого у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони підтвердили загибель російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії. Згодом цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Обставин інциденту у розвідці не розкрили.

 

Улітку минулого року він перегнав з росії гелікоптер Мі-8, завантажений комплектами до бойових літаків, разом з усім екіпажем до України та здався ЗСУ влітку 2023 року в рамках операції "Синиця". 

 

 

Також стало відомо, що російський пілот запросив свою колишню до себе і знайшли застреленим", – заявило джерело.

 

Зазначається, що неподалік було знайдено згорілу машину, на якій імовірно тікали ліквідатори.

 

 

Варто зазначити, що кілька місяців тому російські пропагандисти зняли сюжет про льотчика Максима Кузьмінова, який у серпні перегнав в Україну вертоліт Мі-8. Пілота нібито наказали ліквідувати.

 

Як повідомляла УМ, підбитий літак російський пілот спрямував на село.