Рашисти атакували вночі Україну 23 «Шахедами»

09:38, 20.02.2024
Рашисти атакували вночі Україну 23 «Шахедами»

Повітряні сили збили усі 23 "Шахеди", якими Росія атакувала Україну. (Фото: Телеграм Сили оборони півдня України)

Росіяни в ніч на 20 лютого атакували Україну 3 ракетами та 23 ударними безпілотниками типу "Shahed", усі ворожі дрони вдалося знищити.

 

Як інформує УМ, про це 20 лютого повідомили Повітряні сили ЗСУ та Сили оборони півдня у Telegram.

 

"У результаті бойової роботи збито усі 23 "Шахеди" в межах Харківської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей", - поінформували в ПС.

 

У Повітряних силах уточнили, що окупанти запустили дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області РФ, керовану авіаційну ракету Х-31 з тимчасово окупованої території Запорізької області, а "Шахеди" − з російського міста Приморсько-Ахтарськ.

 

До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

 

У Силах оборони півдня додали, що 2 "Шахеди" збили на Кіровоградщині та по 1 − на Херсонщині і Миколаївщині.

 

Додамо, що в результаті атаки російських безпілотників спалахнула пожежа на промисловому об’єкті у Кременчуцькому районі Полтавської області.

 

Уламки збитого російського "Шахеда" пошкодили 3 дачні будинки та 2 автомобілі у Дніпровському районі Дніпропетровської області.

 

Як повідомляла УМ, у Слов'янську та Краматорську дістають тіла з-під завалів після обстрілів.