Благодійники з Латвії передали комп'ютери Фонду соцзахисту людей з інвалідністю

18:01, 15.02.2024
Благодійники з Латвії передали комп'ютери Фонду соцзахисту людей з інвалідністю

Благодійний фонд «Збройова палата» передав техніку для Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України» (Фото: Мінсоцполітики)

Для Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України"  благодійний фонд із Латвії "Збройова палата" передав техніку для подальшої цифровізації.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

 

Нині дуже важливо мати доступ до інформації, і її найпотужніше джерело, звісна річ — це інтернет. Тому комп'ютер став невіддільною частиною нашого життя.

 

Та є люди, яким не так просто черпати інформацію зі всесвітньої мережі, та й узагалі працювати з комп'ютером немає можливості.

 

Адже мати доступ до інтернету це ще й фінансове питання. А в теперішніх реаліях, коли Україна живе вже майже 2 роки під постійною російською агресією, то і вчитися й працювати українці змушені дистанційно.

 

"Представники благодійного фонду "Збройова палата" передали 147 компʼютерів та ноутбуків та 12 моніторів для Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України", наголосили в повідомленні.

 

Як повідомляють, це вже другий етап передачі техніки, здійснений в рамках співпраці Мінсоцполітики з посольством Латвійської Республіки.

 

Надане обладнання допоможе покращити доступ до послуг та ресурсів, що необхідні для підтримки людей з обмеженими можливостями.

 

Минулого року за сприяння фонду "Збройова палата" ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" та Національна соціальна сервісна служба України отримали 143 компʼютери та ноутбуки, а також 63 дисплеї.

 

У міністерстві підкреслюють, що перевезення техніки було здійснено за допомогою Автоматизованої системи реєстрації та обліку гуманітарної допомоги, до якої тепер можуть додаватися іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні.

 

"Завдяки швидкій реєстрації у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, та створенню електронної декларації процедура ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, а отже і перетин кордону та передача комп'ютерної техніки відбулася швидше ніж це було раніше.

 

До цього в реєстрі могли бути лише зареєстровані в Україні благодійні фонди та громадські організації з визначеними напрямками статутної діяльності. Тепер до переліку додаються іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні", наголосили у відомстві.

 

Нагадаємо, що благодійний фонд BGV спільно з партнерами оголошують про старт нового благодійного проєкту для малюків.

 

Окрім того, компанія "Люксоптика", що володіє найбільшою мережею оптик по всій території України,  пропонує захисникам та захисницям свої безплатні послуги з перевірки зору, а також надасть їм безплатно окуляри та лінзи.

 

Як повідомляла УМ, у Латвії дозволена конфіскація авто з російськими номерами.