Відновлення енергетики: Латвія передала Україні сучасне обладнання

10:27, 29.04.2024
Відновлення енергетики: Латвія передала Україні сучасне обладнання

Latvenergo передало Україні трансформатор із Рижської ГЕС, масло і компресор. (Фото: Delfi)

Обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої дроновими і ракетними атаками рф -  Україні передала Латвія

 

Як інформує УМ, про це 29 квітня повідомило видання Delfi.

 

У пакеті допомоги від державної енергокомпанії AS Latvenergo високовольтний трансформатор з Ризької гідроелектростанції потужністю 250 МВА, компресор стисненого повітря GR110 і 60 тонн трансформаторного масла.

 

Це обладнання допоможе живити лікарні, школи і водопостачання.

 

З доставкою негабаритного вантажу допомогла латвійська Державна пожежно-рятувальна служба, а транспортні витрати були покриті Євросоюзом.

 

Нагадаємо, що з березня 2024 року росія масовано атакує ракетами й дронами енергоінфраструктуру України. Окупанти вдарили по Дніпровській ГЕС (ГЕС-1 і ГЕС-2 припинили роботу), цілились у Канівську і Дністровську ГЕС, зруйнували Трипільську ТЕС і обстріляли ТЕЦ у Сумах.

 

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив в інтервʼю Bloomberg, що в Кабміні вивчають різні можливості фінансування ремонту енергообʼєктів, зокрема підвищення тарифів на світло для населення.

 

Влада просить у західних союзників посилити українську протиповітряну оборону. Литва вже пообіцяла, що передасть обладнання з Вільнюської ТЕЦ та Ігналинської АЕС.

 

Як повідомляла УМ, Латвія скасує вивчення російської мови як другої іноземної в школах.