«Блокадний» Пітер: росіяни встановлюють довкола міста С-300

12:13, 23.01.2024
«Блокадний» Пітер: росіяни встановлюють довкола міста С-300

Місцевий житель Пітера зняв на відео розміщення ЗРК С-300 — один із комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися. (Фото: Телеграм скриншот відео ASTRA)

Встановлювати системи протиповітряної оборони С-300 російська влада почала довкола Санкт-Петербурга після успішних ударів дронів по об'єктах у Ленінградській області.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал ASTRA.

 

«Після перших з початку (повномасштабної - ред.) війни атак БПЛА на Ленінградську область мешканці помітили у регіоні ЗРК С-300», - йдеться у публікації.

 

Уточнюється, що зенітно-ракетні комплекси зняв на відео місцевий житель у той час, як один із комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися. «С-300 ставлять довкола Пітера. Отже, готуємось, хлопці, до гіршого», - робить висновок опозиційне видання.

 

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок атаки українськими безпілотниками нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області зупинив роботу. Відповідальність за операцію взяла СБУ. Російський завод «Новатек», розташований на узбережжі Балтійського моря, також призупинив роботу після атаки українських безпілотників.

 

Естонський експерт Райво Варе, який раніше працював у сфері транзиту російських нафтопродуктів, вважає, що атака на Усть-Лугу призвела до великих збитків, що може спричинити дефіцит у галузі.

 

Як повідомляла УМ, «Оголюють» Калінінград: рф перекидає на фронт ППО з «вразливого» міста.