Україна в пріоритеті: новий глава МЗС Франції Сежурне прибув до Києва

13:37, 13.01.2024
Україна в пріоритеті: новий глава МЗС Франції Сежурне прибув до Києва

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на Центральном вокзалі у Києві. (Фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що перший візит новопризначеного міністра закордонних справ Франції Стефана Сежурне саме до Києва є свідченням важливого місця України у пріоритетах французької політики.

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба заявив на спільній з французьким колегою пресконференції у Києві, передає МЗС України в суботу.

 

«Важливо, що Стефан здійснив свій перший візит саме до України буквально на другий день після призначення. Наскільки мені відомо, вперше в історії французької дипломатії після Другої світової війни перший візит її глава здійснює саме до України, і це теж свідчення важливого місця України у пріоритетах французької політики», - сказав очільник МЗС.

 

Дмитро Кулеба також окремо подякував французькому колезі за те, що його не зупинив черговий масований обстріл росії.

 

«Вдячний йому за сміливість, за те, що він не звернув з дороги і прибув до Києва», - зазначив український міністр.

 

Глава української дипломатії нагадав, що з перших днів повномасштабної агресії Стефан Сежурне виступив за максимальну політичну, економічну та військову підтримку України.

 

«Сьогодні він підтвердив мені своє ставлення до України, і ми надзвичайно вдячні йому за це», - акцентував лава МЗС.

 

Тоді як пан Сежурне наголосив: «Я приїхав сюди, щоб сказати, що Франція підтримуватиме Україну в довгостроковій перспективі з економічної, військової і гуманітарної точки зору».

 

І додав, що представники Франції ще здійснять «певну кількість візитів», щоб «зрозуміти, що сьогодні потрібно українцям».

 

Для Стефана Сежурне це - перший візит в Україну після свого призначення декілька днів тому.

 

Заважимо, що 9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції. Атталь вже оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з кабінету Елізабет Борн.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як рішучість Заходу знищить криваву диктатуру путіна