Питання сьогодення: чи навчимося критично мислити

07:23, 10.01.2024
Питання сьогодення: чи навчимося критично мислити

Весною завершується строк правління Україною «найвеличнішого» президента за всі роки незалежності нашої країни. Кожен українець на собі відчув всю «велич» його президенства. За цей час «українські гниди» (хабарники, корупціонери, мародери, зрадники, колаборанти — паразити на тілі українців)  «позеленіли» від мільйонних доларових статків.

 

Розкрадання і нецільове використання державних бюджетних коштів і фінансової допомоги закордонних партнерів, виділених на оборону країни, — мільярди гривень. Рівень корупції в органах державної влади, особливо в оборонній сфері, сягнув небачених висот.

 

Майже 80% опитаних українців вважає, що президент Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в уряді, МО та воєнних адміністраціях. Корупція стала не менш небезпечною (якщо не більшою!) ніж зовнішній ворог — путінська фашистська росія.

 

Абсолютна більшість із «73% наймудріших», які обрали «найвеличнішого» своїм поводирем, після початку великої війни виїхала за кордон або уникає мобілізації, відкупившись «баблом». Воєнкоми-хабарники стали доларовими мільйонерами. Проте, ні  в тюремних камерах, ні в окопах на фронті їх немає! Вони гуляють і пирують на свободі. Україну рятують патріоти, втрати яких уже складають сотні тисяч…

 

Критично мислячі попереджали «мудрий народ»

 

Під час президентських виборів критично мислячі попереджали «мудрий український народ» до чого призведе обрання під час війни Президентом, Верховним головнокомандувачем ЗСУ піаніста специфічного жанру гри на роялі зі спущеними штанами, який і дня не служив в армії і  неодноразово ухилявся в 2014-2015 роках від мобілізації.

 

Не прислухалися. У квітні 2019 року 13 541 528 йолопів вибрали ГАНЬБУ — носія «руского міра», єврея-малороса, піаніста Володю (як німці — художника Адольфа в 1933 році).

 

У лютому 2022 року весь «мудрий» український народ отримав і ГАНЬБУ і ВЕЛИКУ ВІЙНУ!

 

Обраний виявився «найрозумнішим» і «найпідготовленішим» в оборонній, безпековій, військовій, міжнародній, дипломатичній та інших сферах управління країною.

 

«Найвеличніший» подивився у вічі вбивці-психопату-педофілу путіну і домовився з ним «десь по середині». Перестав стріляти по російським загарбникам, відвів війська з лінії фронту на Донбасі, скоротив і роззброїв армію, розмінував південь України і віддав його як данину на розграбування окупантам. Побудував нові широкі дороги, по яким  загарбники за тиждень захопили майже третину України, підійшовши до Києва.

 

Окупувавши третину країни, рашисти вчинили ГЕНОЦИД українців у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Маріуполі, Харкові та в інших містах і селах, знищивши і закатувавши десятки тисяч мирних жителів. Тисячі жінок, дівчат, в тому числі неповнолітні і малолітні були по звірячому згвалтовані окупантами…

 

Сотні могил дітей, жінок, людей похилого віку в Ірпені, які були вбиті і закатовані рашистами під час окупації міста в березні 2022 року. Фото The New York Times

 

Політичні лідери США, Європи, НАТО відвели українцям три дні на супротив і капітуляцію перед росією. Обламалися і путін, і західні лідери! 

 

Ядро української нації (25%, які проголосували за Порошенка) — ЗСУ, добровольці, волонтери стали на захист України, рятуючи її від російських загарбників самою дорогою ціною — своїм життям. Патріоти живуть і воюють за правилом: «Все для фронту! Все для перемоги! Вільна Україна або смерть!».

 

ЗСУ на чолі з генералом Валерієм Залужним, сотні тисяч добровольців і волонтерів зробили неймовірне — вони  ВИСТОЯЛИ проти другої армії світу ядерної росії без належної військової допомоги, обіцяної США, чим викликали подив і захоплення в ООН, НАТО, ЄС.

 

ЗСУ УТРИМАЛИ фронт, не давши його прорвати переважаючому в рази у живій силі і техніці ворогу. За два роки великої війни фашистській орді нанесені колосальні втрати.

 

За даними нашої організації, ВТРАТИ особового складу всіх військових формувань росії станом на 7 січня 2024 року склали понад 400 000 осіб. Скільки знищено російської військової техніки дивіться на сайті МО і ЗСУ.

 

Збройні сили, очолювані генералом Залужним звільнили понад 50% територій, які Московія захопила від 24 лютого 2022 року. На лівому березі Дніпра ССО прорвали дві сильно укріплені лінії оборони окупантів, захопили і укріпили плацдарми. Кожен метр півдня України, який Зеленський і Єрмак добровільно здали путіну, звільняється великою кров’ю.

 

Отриманий військовими (не політиками!) успіх — це фундамент майбутньої Перемоги України.

 

На відміну від союзників і партнерів, українці платять саму високу жертовну ціну — своїм  життям рятують демократію, свободу, верховенство права і загально людські цінності у цивілізаційній війні з путінською фашистською росією — центром світового Зла!

 

Настав час…

Настав час «найвеличнішому» сказати ПРАВДУ про кількість всіх втрат (військових і цивільних) у війні і чи відчуває він свою провину в їх загибелі. Я знаю ці страшні цифри. Але їх повинен озвучити саме Зеленський!

 

Настав час, щоб Зеленський дійсно перестав бути «тряпкою»! В ім’я спасіння України «найвеличніший» ПОВИНЕН на колінах попросити вибачення перед українським народом за обман, брехню, корупцію, людські жертви, вчиненні злочини, цинічні глузування над українцями і добровільно подати у відставку з поста Президента України, який він негідний займати!

Більше про це у статті «Я ж не тряпка».

 

Настав час передати всю повноту влади військовим до завершення війни і створити з професіоналів уряд національного спасіння!

 

Настав час провести справедливу і професійну мобілізацію в чисельності, необхідної для захисту України і Перемоги. Проведення мобілізації — це ПРЯМИЙ конституційний обов’язок Зеленського (п. 20 ст. 106 Конституції).

 

Для кожного громадянина України, де б він не знаходився, гасло «Все для фронту! Все для Перемоги! Вільна Україна або смерть!» повинно стати ПРАВИЛОМ БЕЗ ВИКЛЮЧЕННЯ!

 

Причини, що призвели до трагічних наслідків

 

Про них експерти наговорили достатньо. Зупинимося на тій причині, яку чомусь соромляться називати. А потрібно, щоб не допустити цю помилку в майбутньому. Тому не ображайтеся. «І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!» (Євангеліє від Івана 8:30-36).

 

Для цього повернимося до президентських виборів 2019 року. Йшов шостий рік російської воєнної агресії проти України. Втрати українських військових і правоохоронців на той час склали понад 10 тисяч осіб, цивільних — близько 4 тисяч. Майже три сотні українців знаходилося в полоні і понад 400 — вважалися зниклими безвісти…

 

Нагадаю також сухі цифри результатів виборів. У першому турі (і це під час війни!) 5 713 825 громадян (30,24%) проголосували за коміка, носія «руского міра», малороса-єврея Зеленського — повного профана і дилетанта у військовій, оборонній, безпековій, міжнародній, дипломатичній та інших сферах управління державою.

 

За чинного на той час главу держави Петра Порошенка, який вийшов у другий тур виборів, проголосувало майже у два рази менше (3 014 538 голосів або 15,95%).

 

Серед кандидатів у президенти, які мали необхідний досвіт для управління країною під  час війни були Анатолій Гриценко (6,91%), Ігор Смешко (6,04%) і Руслан Кошулинський (1,62%). Як бачимо, вибір був!

 

У другому турі за Зеленського «по приколу» аби тільки не «Порох» віддали свої голоси  13 541 528 осіб (73,22% від тих, хто при йшов на вибори або 44,8% від 30,2 млн зареєстрованих виборців). Мабуть, таких самих за розумовими здібностями і таких же  безвідповідальних як і він сам.

«Подібне притягує подібне» (7-й Закон Космосу).

 

За Порошенка віддали свої голоси 4 522 450 виборців або 24,45%, що склало ядро патріотичної частини української нації (за зразком ОУН—УПА).

 

Після обрання Зеленського президентом українська письменниця, поетеса зі світовим ім’ям Ліна Костенко у своєму вірші написала гіркі, але правдиві слова про нас, українців:

 

"Ні честі, ні мови, ні згоди,

самі лише смутки і пні.

Коханий мій рідний народе,

ти збудешся врешті чи ні?!

 

«Політичний пігмей»

 

Закордонні політики і експерти були шоковані результатами президентських виборів в Україні. Вони не розуміли як воююча країна могла обрати главою держави, «верховного воєначальника» армії коміка — дилетанта у державних і міжнародних справах, повного профана у військовій, оборонній і безпековій сферах.

 

    На фото плескання Зеленського по щоці головою Єврокомісії Юнкером у Гіфках 04.06.2019.

 

Деякі політики, жартуючи, плескали Зеленського долонею по щоці і плечу, а за його спиною називали «найвеличнішого» — «політичний пігмей», з яким путін не буде рахуватися. Вони не помилися. Московський фюрер не привітав коміка з обранням президентом і після повномасштабного вторгнення не буде мати з ним ніяких справ. Для нього — це «за падло».

Читайте: «Недоумок при владі небезпечніший, ніж агент іноземної розвідки» (18.12.2020).

 

Українці, вдумайтеся нарешті, що ви натворили своїм голосуванням! Під час війни, коли московія анексувала Крим, окупувала значні території Донецької і Луганської областей і вела активну інформаційно-ідеологічну агітаційну і підривну кампанію по утворенню Малоросії на території дев’яти південно-східних областей України, ви обираєте Президентом України і одночасно Верховним головнокомандувачем ЗС «інфантильного ідіота», єврея Зеленського (визначення одного з екскерівників спецслужби Ізраїлю, з яким я повністю погоджуюся!) — малороса за ментальністю, носія «руского міра», який і дня не служив в армії і неодноразово ухилявся від військової служби по мобілізації у 2014-2015 роках під час проведення АТО на Сході України.

 

На війні з російськими агресорами гинули українці-добровольці, а єврей Зеленський ховався від призову в армію за кордоном зі своїм остогидлим «95-м Кварталом». Жоден з його учасників на війні не був!

 

Проте, до Дня Незалежності «найвеличніший» нагородив своїх друзів-коміків Кошового і Пікалова орденом «За заслуги» ІІІ ступеню «за значні заслуги у зміцненні української державності і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України…» (Указ № 593/2022 від 23 серпня 2022 року).

 

Як Зеленський зі своїм «Кварталом» ходив на війну можна подивитися у півтора хвилинному відео:

 

Українці, чим ви думали, обираючи під час війни таку політично неповноцінну особу Президентом і Верховним головнокомандувачем ЗС України? І взагалі, ви спроможні ще думати, чи вже — ні?

 

Згадалися гіркі, але правдиві слова видатного українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, класика світового кінематографа  Олександра Довженка.

Читайте ці рядки не раз і не два. І думайте, думайте! Може дійде…

 

«Ми, українці, є народ другорядний, поганий і нікчемний. Ми дурний народ і невеликий, ми народ безцвітний, наша один до одного непошана, відсутність солідарності та взаємо підтримки, наше наплювательство на свою долю і долю своєї культури абсолютно разючі й об’єктивно абсолютно не викликають до себе ні в кого добрих почуттів, бо ми їх не заслуговуємо. Вся наша нечулість, боягузництво, наше зрадництво і піратство, і грубість, і дурість під час всієї історії возз’єднання Східної і Західної України є, по суті кажучи, цілковитим звинувачувальним актом, є чимось, чого історія не повинна нам простити. У нас абсолютно нема правильного проектування себе в історії. У нас не державна, не національна і не народна політика. У нас нема справжнього почуття гідності, і поняття особистої свободи існує в нас як щось індивідуалістичне, анархічне, як поняття волі — звідси індивідуалізм і отаманство» (Олександр Довженко «Щоденник»). 

 

«Самогубці…»

 

Після перемоги Зеленського на виборах я мав досить довгу розмову з моїм добрим знайомим. Він доктор медичних наук, професор з психології і психіатрії. Неодноразово проводив судово-психологічні і психіатричні експертизи щодо обвинувачених (підсудних) у кримінальних справах, які я розслідував як слідчий. Те, що він розповів мені про Зеленського і які можуть бути трагічні наслідки для країни від його правління, вразило настільки, що змусило мене на восьмий день після інавгурації «найвеличнішого» (28 травня 2019 року) написати йому відкритого листа, в якому я попросив  президента негайно подати у відставку. Текст листа читайте тут.

 

Про психологічні риси характеру Зеленського, його психотип і психічні вади ви можете детально прочитати у дослідженні «Патологічний брехун, маніпулятор, скнара, боягуз, дилетант з манією величі «імператора». У ньому викладені думки (висновки) мого знайомого професора та інших експертів у галузі психології, психіатрії і наркології.

Дослідження читайте тут.

 

Коротко зупинюся на характеристиці, яку професор дав і виборцям, які проголосували за Зеленського. Він заявив, що 73% людей, які під час війни обрали Верховним головнокомандувачем ЗСУ повного дилетанта у оборонній і військовій сферах, коміка з нестабільною психікою — це «САМОГУБЦІ».

 

Це визначення різонуло слух. Я зауважив професору, що силу своєї професії я достатньо поглиблено вивчав, що таке суїцид, його тенденції, клінічну картину, діагностику та принципи поведінки з пацієнтом з намірами самогубства, знаю приклади колективного самогубства і нагадав йому, що брав у нього консультації з цих питань при розслідуванні кримінальних справ. Я запитав його, що він має на увазі, вживши слово «самогубці»?

 

Професор відповів: у випадку повномасштабної війни, при такому некомпетентному верховному головнокомандувачеві як Зеленський, будуть численні жертви серед мирного населення і велика кількість загиблих військовослужбовців. Багато з них (цивільні і військові) будуть у такому тяжкому психічному і фізичному стані, що покінчать життя самогубством.

 

Експерт нагадав мені, що під час президентських виборів, я з групою офіцерів не раз застерігав, що у випадку обрання Зеленського президентом, він для путіна буде одним із приводів для початку великої війни проти України; що масштабне вторгнення відбудеться і російські війська окупують південно-східні області України і зможуть захопити навіть Київ.

 

Якщо це трапиться, ти уявляєш, якою буде чисельність людських жертв, в тому числі і самогубств, - зауважив професор і запитав: як ти думаєш, на совісті кого будуть ці жертви?

 

І сам відповів на своє запитання: виборці Зеленського добровільно зробили свій самогубний вибір як смертники. Події після 24 лютого 2022 року підтвердили його висновки і прогнози.

 

Під час розмови я запитав: а хіба виборці не розуміли за кого вони голосують і до чого це може призвести під час війни?

 

Професор відповів: пояснення політологів і політтехнологів, що люди підтримали Зеленського на виборах «по приколу» або з принципу «хто завгодно аби лише не барига Порошенко», що виборці були введені в оману телевізійним президентом «Голобородьком» та іншими інформаційними технологіями — є поверховими і далекими від істини. Головна причина результатів такого ганебного і бездумного голосування 73% виборців зовсім в іншому — у відсутності КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ у більшості населення України.

 

Він також наголосив, що медична і соціальна статистика засвідчують, що майже дві третини людей НЕ схильні до критичного мислення. За словами професора, це підтверджує і його понад 40-річний професійний досвід, в тому числі і викладацька робота в медінституті.

 

Скажу відверто: я був вражений такими поясненнями професора…

У липні 2019 року (приблизно через півтора місяці після нашої розмови) в Україні було  проведено велике соціологічне дослідження компанією InMind на замовлення організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні», проект за фінансової підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Воно повністю підтвердило висновки професора психіатрії. Згідно даних дослідження — 60% українців НЕ СХИЛЬНІ ДО КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ та перевіряти інформацію, а, отже, легше піддаються маніпуляціям у ЗМІ та впливу пропаганди!

 

Зауважу, що 75% опитаних українців знають про існування фейкових новин, але лише 11% змогли відрізнити фейки від справжніх новин.

 

Спеціалісти підготували поради як виявити фейкові новини, дезінформацію та ІПСО. Ось деякі з них:

 

1). Звертайте увагу на джерело. Вивчіть сайт з новиною, його місію, контактні дані.

2). Читайте весь матеріал. Заголовки часто бувають обурливими і сенсаційно брехливими (на ютуб каналах — це масове явище!), щоби привернути увагу якомога більше людей.

3). Перевірте, хто автор. Чи реальна він особа, чи можна йому довіряти.

4). Перевірите, чи підтверджені джерела. Посилання мають містити заявлену у новині інформацію.

5). Перевіряйте дату публікації. Стара новина може бути неактуальною щодо поточних подій і маніпулювати ними.

6). Переконайтеся, що це справді новина, а не сатира або жарт. 

7). Зважте на свої перестороги. ПОДУМАЙТЕ, як власні переконання впливають на сприйняття новини (інформації).

Більше про це тут.

    

Щодо виявлення і протидії ІПСО, то це — тема для моїх колег з СБУ.

У жовтні минулого року наша організація провела аналогічне дослідження. Воно засвідчило, що за чотири роки ВІДСУТНІСТЬ критичного мислення в українців ЗРОСЛА ще на 12% і становить 72%. Основна причина цього зростання — брехлива і маніпулятивна інформаційна політика влади президента Зеленського і відсутність опозиційних ЗМІ на загально національних телевізійних і радіо каналах.

 

Тому й не дивно, що згідно соціологічних досліджень, проведених фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення «Руху Чесно» у  грудні минулого року, понад 57% українців виступають за поновлення онлайн-трансляції Верховної Ради не телеканалі «Рада, ще близько 65% опитаних вважають, що журналісти мають бути присутніми на засіданнях парламенту навіть під час воєнного статну.

 

Телевізійний марафон «Єдиних новин», який фінансується за державні кошти, в народі називають «Зеленець-брехунець», що піарить владу і обливає брудом опозицію. 

 

  Молодь вимагає повернення Зеленського в «95-й Квартал», де його зачекався рояль…

 

Українці, ваша доля і майбутнє ваших дітей, онуків, правнуків у ваших  мізках і чи здатні ви навчитися критично мислити!

Наші пращури арії залишили нам Заповідь: «Називайте речі (події) своїми іменами і досягнете успіху і перемоги».    

Думай ТЕ.

 

Р.S. Тих, хто поділяє висловлені мною думки і пропозиції, ПРОШУ максимально поширити статтю серед своїх друзів і знайомих, щоб їх прочитала вся Україна. Нашій організації важлива ваша думка.

Від імені нашої організації «СМЕРТЬ РАШИСТАМ» («Караючий Меч Арея») ДЯКУЮ всім не байдужим, хто допомагає ЗСУ, ГУР МО, СБУ і нашій організації у боротьбі з російськими загарбниками, всім тим, хто наближає нашу спільну українську ПЕРЕМОГУ над російською імперією — центром планетарного зла!

 

Слава Україні! Слава героїчним ЗСУ

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», медалі ЄС “Європа – союз цінностей”, народний депутат України ІІ-VІ скликань, член ПАРЄ (2006-2010), почесний голова СОУ, генерал-лейтенант