Росіяни ракетами атакували 4 регіони: є загиблі, постраждалі, руйнування

09:54, 08.01.2024
Росіяни ракетами атакували 4 регіони: є загиблі, постраждалі, руйнування

Наслідки удару по дніпропетровщині.

У результаті ракетного удару росіян по Україні вранці 8 січня щонайменше одна людина загинула, 26 постраждали та 4 осіб можуть перебувати під завалами.

 

Як інформує УМ, про це 8 січня повідомив глава МВС Ігор Клименко у Telegram.

 

"Сьогодні вранці російські окупанти атакували ракетами 4 регіони України. Одна людина загинула, є потерпілі", - написав Клименко.

 

Зокрема, у місті Запоріжжя рятувальники та поліцейські працюють на 6 локаціях – ракети влучили у житлові райони, поруч із будинками. За оперативними даними, троє людей постраждали.

 

У Дніпропетровській області у місті Новомосковськ вибуховою хвилею перевернуло маршрутне таксі, 8 пасажирів самостійно вибрались з салону. Загалом до медиків звернулись 20 людей, з яких 4 дітей. Пошкоджені житлові будинки.

 

У Криворізькому районі зруйнований приватний будинок, одна людина загинула. Також знищений приватний будинок і в Кривому Розі – троє людей можуть перебувати під завалами. Крім того, пошкоджень зазнав торговельно-розважальний центр.

 

Росіяни, за попередніми даними, завдали щонайменше 4 удари по Харкову: пошкоджені підприємство та навчальний заклад, одна людина постраждала.

 

Також окупанти атакували місто Зміїв − зруйнований приватний будинок. Рятувальники визволили з-під завалів двох людей, ще одна особа може бути заблокована. Рятувальна операція триває.

 

Кілька вибухів пролунало у Хмельницькій області. За словами Клименка, на місцях ударів працюють рятувальники та поліцейські, дані щодо потерплих уточнюються.

 

У свою чергу в Повітряних силах повідомили, що під час ранкової атаки ворог застосував:

 

Крилаті ракети Х-101/555 запущені щонайменше 10× бортами Ту-95 з району Каспій-Волгодонського регіону;

 

Аеробалістичні ракети комплексу Х-47М2 «Кинджал» з бортів МіГ-31К;

 

Балістичні ракети ЗРК «С-300/С400» з т.о. Криму та Бєлгородської області рф;

 

Надзвукові ракети Х-22/32 з бортів Ту-22м3 з Курської, Воронезької областей.

 

Найбільшу дистанцію у ~1400км частина ракет Х-101/555 подолала за 2год польоту.

 

Як повідомляла УМ, Рашисти вгатили по містечку Кролевець: пошкоджено 23 будинки.