Відмова від підтримки України є безумством - Байден

11:03, 06.12.2023
Відмова від підтримки України є безумством - Байден

Терміновий поштовх президента Байдена поповнити військову скарбницю України та надіслати допомогу Ізраїлю знаходиться на межі краху в Сенаті,

Джо Байден, Президент США, назвав абсолютною помилкою перспективу можливої відмови від допомоги Україні, яка протистоїть агресії росії.

 

Як інформує УМ, про цю заяву американського президента повідомили The New York Times та AFP.

 

"Відмова від підтримки України – це просто абсолютне божевілля", - різко заявив Байден.

 

Він також наголосив, що відмова від підтримки України суперечить інтересам США, і пообіцяв, що його адміністрація доб’ється виділення коштів для України.

 

Водночас міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що ситуація з фінансуванням України дійсно складна.

 

"Ми можемо вважати себе відповідальними за поразку України, якщо нам не вдасться надати Україні це фінансування", - зазначила Єллен.

 

Вона пояснила, що "в України просто закінчуються гроші".

 

Зауважимо, що питання захисту південного кордону США стало ключовим джерелом розбіжностей між демократами й республіканцями в Конгресі, яке нині гальмує схвалення додаткового фінансового запиту Білого дому.

 

Республіканці вимагають посилити вимоги до прибулих, аби зупинити міграцію, навіть шляхом порушення гуманітарних зобов’язань США, тоді як демократи виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

 

Представники обох партій вели переговори, аби дійти компромісу, але сенатор Кріс Мерфі, головний перемовник від демократів, заявив журналістам, що переговори зірвалися, оскільки республіканці відмовилися відступити від вимог.

 

Повідомлялося, що демократи у Сенаті США представили пакет фінансування національної безпеки на суму близько 111 мільярдів доларів для надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходів, спрямованих на захист південного кордону.

 

У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом 106 мільярдів доларів, що містить понад 61 мільярд доларів фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю, Тайваню і захист кордону.

 

Як повідомляла УМ, під час виступу перед Конгресом Президент США Джо Байден зазначив, що США продовжать підтримувати Україну.