Food Train: Укрзалізниця відправляє у перший рейс унікальний поїзд-кухню, фото

15:49, 23.11.2023
Food Train:  Укрзалізниця відправляє у перший рейс унікальний поїзд-кухню, фото

Унікальний поїзд-кухня Food Train вирушив у перший рейс. Він забезпечить прифронтові регіони гарячими обідами.

У свій перший рейс вирушив благодійний поїзд-кухня Food Train, який допоможе з гарячими обідами прифронтовим регіонам Харківщини.

 

Як інформує УМ, про це 23 листопада повідомила «Укрзалізниця».

 

Потяг поїхав до Харкова та Ізюма в День подяки , аби смаколиками віддячити тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам. Також волонтери Save Ukraine передадуть виготовлені на кухні потягу страви мешканцям міст, що потребують забезпечення їжею, — запечену індичку, картоплю і гарбузовий пиріг.

 

Очікується, що у грудні до одного з рейсів приєднається і співзасновник проєкту Говард Баффет. Він разом із командою Food Train запропонує їжу всім українцям уздовж лінії фронту.

 

Food Train може автономно працювати 5—7 днів, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. Поїзд завдовжки майже 150 метрів має генераторний вагон і заправну станцію, вагон-холодильник із морозильною камерою, два вагони з холодною та гарячою кухнею, вагон для персоналу поїзда і кухарів, а також багажний вагон, який вміщує 27 тисяч літрів води, з фільтраційною і насосною станцією.

 

 

«Укрзалізниця» і Фонд Говарда Баффета створили Food Train — автономний поїзд-кухню, щоб забезпечити їжею українців на територіях із серйозними пошкодженнями логістичних й електромереж, газо- і водопостачання.

 

Як повідомляла УМ, Food Train: Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню.