Біда навчить: «Нова пошта» у своїх терміналах зробить мінібомбосховища

09:47, 24.10.2023
Біда навчить: «Нова пошта» у своїх терміналах зробить мінібомбосховища

“Нова пошта” облаштовуватиме мінібомбосховища всередині великих сортувальних терміналів.

Після нещодавної трагічної атаки в Харкові «Нова пошта» облаштовуватиме мінібомбосховища всередині великих сортувальних терміналів.

 

Як інформує УМ, про це під час перебування у Харкові сказали співзасновники компанії В’ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк.

 

«Зараз по всіх терміналах у нас є бомбосховища, ми набудували. Але тепер мова про те, щоб будувати мінібомбосховища всередині терміналів, щоб людям було якомога ближче до нього. Тому що взяти Харків – «приліт» відбувається менш ніж за хвилину, буквально 30-40 секунд. За цей час потрібно встигнути сховатися», - пояснив Поперешнюк.

 

За його словами, біля терміналу в смт Коротичі також є бомбосховище.

 

«Воно надійне та комфортне. Там тепло. Є все необхідне. Але треба робити сховища, щоб туди можна було швидше та легше дістатися», - сказав співзасновник.

 

У випадку з Коротичем співробітники практично не мали часу для переходу в укриття.

 

«Нам поранені співробітники сказали, що приблизно 15 секунд пройшло від моменту, коли вони отримали повідомлення про повітряну тривогу, до вибуху. Тому шансів добігти до укриття не було. Укриття, фахово обладнане, є на виході з цього терміналу. Хлопці не встигли добігти до нього», - сказав Климов.

 

Як повідомляла УМ, в Харкові рашисти вгатили ракетами С-300 по терміналу «Нової пошти».