СБУ затримала харківського «ділка», який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон

08:31, 07.10.2023
СБУ затримала харківського «ділка», який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон

Зловмисника затримали на гарячому при отриманні грошей та передачі документів

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Харкова, який, отримавши винагороду, надавав допомогу особам, які намагалися уникнути військової служби та виїжджали за кордон. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Слідство з'ясувало, що 35-річний підозрюваний є керівником громадської волонтерської організації. Він підшукував потенційних клієнтів призовного віку, які не мають законних підстав для виїзду з країни, та пропонував їм допомогу за грошову винагороду.

 

За внесення даних до інформаційної системи "Шлях" чоловік брав грошову винагороду у розмірі 2500 доларів.

 

Його було затримано під час отримання грошей від одного з клієнтів. Також було вилучено підготовлений ним для передачі пакет документів для перетину кордону та грошову винагороду.

 

Відповідно до ухвали судді чоловік має утримуватись під вартою 60 діб з правом внесення застави у розмірі 214 720 гривень.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки ліквідувала ще дві схеми ухилення чоловіків призовного віку від мобілізації. Зазначається, що в Херсоні затримано заступника начальника місцевого військкомату, який за гроші «допомагав» військовозобов’язаним «відкосити» від призову на підставі фіктивних документів