В Україні арештовано всі активи трьох олігархів путіна на понад 17 млрд грн

16:34, 06.10.2023
В Україні арештовано всі активи трьох олігархів путіна на понад 17 млрд грн

Фрідман - один із трьох "нещасливих" російських олігархів. (Фото з відкритих джерел)

За матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

 

Вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії рф.

 

Як інформує УМ, про це 6 жовтня повідомили на сайті СБУ.

 

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

 

Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

 

Серед заблокованих активів – фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

 

Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

 

Нагадаємо, що на початку вересня цього року слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

 

Наразі підозрюваний разом зі своїми бізнес-партнерами перебуває за межами України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин їхньої підривної діяльності для притягнення винних до відповідальності.

 

Як повідомляла УМ, російським олігархам завадили уникнути націоналізації своїх активів в Україні.