Рашисти вгатили по Херсону і Харкову, є поранені

10:41, 02.10.2023
Рашисти вгатили по Херсону і Харкову, є поранені

Армія рф поновила обстріл Херсона та Харкова.

Російські окупанти зранку 2 жовтня почали обстрілювати Харківщину та Херсон. На Херсонщині зранку поранення отримала 59-річна жінка, вночі через ворожий вогонь до лікарні доставили двох дівчат 12 та 13 років. Харківщину попередньо обстрілювали з С-300, інформації про постраждалих наразі немає.

 

Як інформує УМ, про це повідомили глава Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram та глава Херсонської МВА Роман Мрочко.

 

Синєгубов повідомив, що росіяни завдають ударів по Харківщині. Він закликав жителів Харкова та області перебувати в укриттях.

 

Він зазначив, що окупанти завдали щонайменше 5 ударів за межами міста Харків, зафіксовано влучання ракет С-300. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Профільні служби працюють на місцях влучань.

 

Крім того, армія РФ поновила обстріл Херсона: "У місті лунають потужні вибухи".

 

Мрочко закликав не виходити без потреби на вулицю: "Залишайтесь у безпечних місцях".

 

Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що у Херсоні ворожий вогонь пошкодив житлові будинки, магазини, цех підприємства, дитсадок, гімназію, газопровід, бізнес-центр, гуманітарний штаб, церкву та станцію швидкої допомоги.

 

"Внаслідок нічних ударів по місту постраждала родина. До лікарні доставили двох сестричок, 12 та 13 років.

 

У старшої – поранення живота середнього ступеня тяжкості, у молодшої – гостра реакція на стрес. Їхній 39-річній матері меддопомогу надали на місці.

 

Зранку окупанти обстріляли Золоту Балку. Там поранення отримала 59-річна місцева жителька. Її шпиталізували до медзакладу", - написав Прокудін.

 

Повітряна тривога лунала на сході країни. Наразі тривога звучить у фронтових областях.

 

Як повідомляла УМ, «Шахеди» вночі вгатили на Доннечині у будинок, на Черкащині – в зерносховище.