На Куп'янському напрямку росіяни створили ударний кулак

15:06, 08.09.2023
На Куп'янському напрямку росіяни створили ударний кулак

Росіяни намагаються наступати на Лимано-Куп'янському напрямку

У районі Новоєгорівки ворожі війська створили "ударний кулак" та намагаються прорвати українську оборону. Крім того, вони проводять атаку в районі Синьківки на Лимано-Куп'янському напрямку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

 

«Росіяни продовжують готувати свої штурмові підрозділи, аби прорвати нашу оборону на Лимано-Куп'янському напрямку, бути готовими варто завжди, оскільки вони постійно намагаються влаштовувати якісь провокації та диверсії, ведеться обстріл позицій Сил оборони», – заявив він.

 

За даними речника, минулої доби ворог 554 рази гатив із усієї наявної номенклатури зброї, включно з авіацією.

 

За словами Євлаша, у напрямку Новоєгорівки ворог сформував так званий "ударний кулак". Основний акцент окупанти, які раніше, роблять на "живу силу".

 

Загарбники збирають зведені підрозділи із залишків різних не добитих підрозділів. Залучають до ведення бойових дій всіх, кого можливо, навіть зв'язківців "перекваліфіковують" на штурмовиків.

 

За минулу добу противник 68 разів обстріляв Новоєгорівку та приблизно 25 - Синьківку. Водночас українським захисникам вдалося знищити 101 окупанта, два танки Т-72, гармати Д-20 і Д-30, а також три БПЛА.

 

Як запевнив Євлаш, Сили оборони наразі вживають усі необхідні заходи для того, щоб унеможливити прорив на цьому напрямку.

 

Як повідомляла УМ, внаслідок російського обстрілу у Куп´янську  загинув охоронець підприємства в місті Куп’янськ, ще один чоловік отримав поранення.