«Урожайний» четвер: другий за ранок збитий Ка-52 та просування на південь від звільненого Урожайного

10:15, 17.08.2023
«Урожайний» четвер:  другий за ранок збитий Ка-52 та просування на південь від звільненого Урожайного

ЗСУ вигризає крок за кроком рідну землю в окупантів. (Фото: Фейсбук Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські війська мали успіх південніше звільненого напередодні Урожайного в Донецькій області.

 

Як інформує УМ, про це 17 серпня повідомили в Генштаб у Фейсбуці та в Military Media Center.

 

«У напрямку південніше Урожайного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

У Генштабі також зазначають, що сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

 

Українські військові завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

 

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар’їнки.

 

Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви.

 

 Також Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та на північному фланзі Бахмутського напрямків.

 

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Сеньківки Харківської області та Богданівка Донецької області. Тут тривають важкі бої.

 

Крім того у четвер, 17 серпня, воїни 47 окремої механізованої бригади збили ворожий вертоліт Ка-52 у Запорізькій області вранці 17 серпня − таким чином цього ранку оборонці України знищили уже два російські "алігатори".

 

Про це повідомила 47 ОМБр у Facebook.

 

«Ранок воїнів 47 окремої механізованої бригади розпочався зі знищення російського вертольоту Ка-52 в районі Роботине, що на Запоріжжі», - сказано у «звівті» армійців 47 ОМБр.

 

Ворожий "алігатор" помітила вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону близько 07:40 ранку. Вертоліт збили одним пуском з ПЗРК.

 

 

Повідомляється, що на рахунку бійців 47 бригади – це вже 8-ий "назавжди приземлений Ка-52", вартість якого сягає $16 млн.

 

Нагадаємо, що раніше командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що оборонці України знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку вранці 17 серпня.

 

Як повідомляла УМ, Ні за цапову душу: на війні загинули тисячі «мобіків» з окупованої Горлівки.