«Зацькована» очільниця музею Голодомору отримує зарплатню в 70 тисяч

12:37, 14.08.2023
«Зацькована» очільниця музею Голодомору отримує зарплатню в 70 тисяч

Директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак, вочевидь, працюэ на "измор".

Леся Гасиджак, директорка музею Голодомору, яку цькували в соцмережах через її фігуру, за свою роботу щомісяця отримує 70 тис. грн.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у Facebook юрист Клим Братківський.

 

«Сьогодні подивився сюжет з Чернівців, де журналіст запитував пенсіонерів, яка в них пенсія і як їм живеться. Люди сказали, що пенсія від 2900 до 5000 грн. Як люди живуть на таку пенсію я не знаю, проте сьогодні випадково дізнався, що очільниця «Голодомору-геноциду» отримує 70000 грн. Нічого так, мабуть, дійсно спеціаліст у своїй сфері», – написав Братківський.

 

Відтак, користувачів соцмереж неабияк обурила зарплатня Гасиджак.

 

Зокрема, користувачі порівнюють зарплату директорки музею Голодомору із зарплатнею українських військових на передовій.

 

Як зазначила одна з дописувачок, нещодавно Національний музей Голодомору-геноциду вчергове звернувся до одного з благодійних фондів з проханням надати фотоматеріали для своєї експозиції. Прохання обґрунтували тим, що музей – «бюджетна установа і коштів на закупівлю експонатів у них немає».

 

Як повідомляла УМ, черговий скандал вибухнув у соцмережі Facebook. Приводом для обговорення стала публікація відомого у мережі юриста Клима Братківського, в якій він визнав зовнішність директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». В коментарях через його заяву він був звинувачений у бодішеймінгу та порушенні принципу толерантності.