Авіабомба на Куп’янську міськраду, атака нафтобази на Рівненщині, удар по Запоріжжю

09:45, 10.08.2023
Авіабомба на Куп’янську міськраду, атака нафтобази на Рівненщині, удар по Запоріжжю

Знищена російською авіабомбою Куп’янська будівля міської ради. (Фото: Телеграм Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА)

Опівночі 10 серпня російські військові і скинули авіабомбу на Куп’янськ – пошкоджена будівля міської ради.

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram.

 

«Опівночі ворог завдав удару по м. Куп'янськ керованою авіабомбою ФАБ-250. Пошкоджено будівлю міськради», - написав Синєгубов.

 

Також минулої ночі близько опівночі внаслідок обстрілу с. Кіндрашівка Куп'янського району зазнали поранення 41-річний цивільний чоловік та 39-річна жінка.

 

О 7:30 ворог знову обстріляв Куп'янськ, пошкоджено будинок. Станом на ранок інформація постраждалих не надходила.

 

Синєгубов повідомив, що протягом минулої доби росіяни масовано з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів.

 

Зокрема, під ворожим вогнем були Куп'янськ, Петропавлівка, Першотравневе, Чернещина, Подоли, Дворічна, Масютівка та інші населені пункти. Пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

 

Голова ОВА додав, що на Куп'янському напрямку наші захисники відбили атаки ворога в районах Синьківки та Іванівки. Окупанти зазнали втрат.

 

Також російські окупанти вночі 10 серпня здійснили масовану атаку безпілотниками на Рівненську область, у Дубенському районі ворог поцілив у нафтобазу.

 

Про це 10 серпня повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль у Telegram.

 

«Вночі Рівненщина зазнала масованої атаки безпілотниками. На жаль, зруйнована нафтобаза на Дубенщині. Жертв немає», - написав Коваль.

 

Очільник ОВА повідомив, що на місці "прильоту" по нафтобазі працюють 45 рятувальників та 14 одиниць техніки, задіяний пожежний потяг.

 

"Хімічний та радіаційний фон в нормі. Евакуація населення застосовуватися не буде", – додав Коваль.

 

За останніми даними стало відомо про збільшення кількісті загиблих та поранених у результаті удару росіян по житловому кварталу Запоріжжя 9 серпня − станом на ранок 10 серпня відомо про 3 загиблих та 9 поранених, серед яких немовля.

 

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко у Telegram та МВС у Facebook.

 

«Троє загиблих та дев'ять травмованих, серед них 11-місячна дитина − наслідок удару по обласному центру. Російський снаряд забрав життя 43-річного чоловіка та молодих жінок 19 та 21 років», - написав  Малашко.

 

Голова МВС Ігор Клименко уточнив, що жінка померла вранці в лікарні. Одна травмована людина перебуває у важкому стані.

 

За словами Малашка, загалом за минулу добу російські окупанти здійснили 82 удари по 21 населеному пункту Запорізької області.

 

З артилерії гатили по території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Новодарівки, Левадного, Білогір'я, Червоного, Степногірська, Степового, Плавнів, Малих Щербаків, П'ятихаток, Лобкового та Кам'янського.

 

Також зафіксовано 4 авіаційні удари по Оріхову та Малій Токмачці, 4 БПЛА атакували Гуляйполе, Малинівку, Ольгівське та Новодарівку. Також по Гуляйполю, Залізничному, Ольгівському й Левадному росіяни гатили з РСЗВ. А по Запоріжжю й Підгірному завдали 2 ракетні удари.

 

Внаслідок удару по Гуляйполю постраждала родина: поранення отримали жінки 55 та 66 років й чоловіки 39 та 68 років, яких оперативно доставлено в лікувальну установу обласного центру.

 

До органів влади надійшло 54 повідомлення про руйнування житлових будинків, освітніх закладів та інших соціальних об’єктів інфраструктури.

 

Як повідомляла УМ, Нікополь та Марганець рашисти тричі за ніч обстріляли артою, є загиблі й поранені.