Військові чиновники на Рівненщині виписували премії порушникам дисципліни – ДБР

12:29, 18.07.2023
Військові чиновники на Рівненщині виписували премії порушникам дисципліни – ДБР

Один із військових чинів, що чинили махінації з преміями. (Фото: сайт ДБР)

Двоє заступників командира роти з морально-психологічного забезпечення У Рівненській області отримали умовний термін за незаконне призначення «бойових» доплат на 30 тисяч гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 18 липня на сайті Державного бюро розслідувань.

 

«За матеріалами ДБР суд визнав винними двох заступників командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненщини. Посадовці незаконно призначали «бойові» доплати злісним порушникам дисципліни.

 

Встановлено, що протягом пів року чиновники протиправно оформлювали доплати по 30 тис. грн підлеглим, які не мали на це права згідно із законом. Зокрема, задокументовано виплати 29 особам, які порушували військову дисципліну», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Заступники командира роти не ініціювали перед керівництвом виключення їх із списків на премії, хоча мали повну інформацію про наявні правопорушення. Таким чином, держава втратила 1 млн 200 тис. грн. За час розслідування фігуранти відшкодували цю суму в повному обсязі.

 

Враховуючи це Дубенський міськрайонний суд Рівненської області визнав чоловіків винними у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 425 КК України) та присудив обвинуваченим по 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

 

Публічне обвинувачення підтримувала Рівненська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

Як повідомляла УМ, На Львівщині офіцер побив солдата біля намету – ДБР.