«Законсервований» Сівкович фінансував компанію, що сприяла приходу до влади Зеленського

11:30, 06.07.2023
«Законсервований» Сівкович фінансував компанію, що сприяла приходу до влади Зеленського

Саме з московського офісу, за даними слідства, працівники 5-ої служби ФСБ РФ разом зі зрадниками Володимиром Сівковичем та Андрієм Клюєвим досі координують роботу своєї агентури в Україні.

Лобістську компанію "Signal Group Consulting", яка у 2019 році надавала послуги Володимир Зеленському. фінансував колишній заступник Секретаря РНБО Володимир Сівкович, який зараз підозрюється у державній зраді та шпигунстві,

 

Як інформує УМ, про це заявив ексочільник Кримського управління СБУ Олег Кулініч, якого підозрюють у держзраді. Його позицію наводить видання "УП" у матеріалі-розслідуванні. 

 

Він підтвердив, що знайомий з Володимиром Сівковичем, проте уточнив деталі.

 

"Я знав Сівковича ще з кінця 90-х років, розслідуючи матеріали справ, по яких він проходив свідком. Мав з ним декілька зустрічей в період його діяльності як віцепрем'єра України у 2010 році. Можу сказати, що рівень його поінформованості щодо внутрішньополітичних процесів в Україні був і, думаю, що й на зараз лишається набагато вищим від рівня моїх знань, як і рівень його контактів у системі української влади", - сказав він.

 

За словами Кулініча, Сівкович активно співпрацював з правоохоронними органами США та нібито здійснював фінансування лобістської компанії "Signal Group Consulting", яка у 2019 році надавала послуги тоді кандидату в президенти Володимиру Зеленському.

 

Нагадаємо, що 5 квітня 2023 року ДБР і СБУ заявили про завершення розслідування справи Олега Кулініча, якого обвинувачують у державній зраді та співпраці з російськими спецслужбами. Опубліковано перехоплення розмов Кулініча із його куратором Сівковичем, під час яких вони обговорюють посилення впливу на СБУ.

 

У лютому щодо колишнього голови Баканова було проведено службову перевірку, результатів якої не розголошували. В ДБР заявили, що перевірка не виявила в діях Баканова порушень в межах справи Кулініча.

 

Як повідомляла УМ, «Слуги» хочуть віддати контроль за призначенням суддів в руки ОП.