Дружина очільника «Київсміськбуду» має віллу у Франції за десятки мільйонів євро

09:20, 04.07.2023
Дружина очільника «Київсміськбуду» має віллу у Франції за десятки мільйонів євро

"Французька" вілла Кушнірів.

У 2019-2020 роках компанія дружини президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі. Орієнтовна вартість нерухомості - 20 млн євро.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

 

Вілла знаходиться в містечку Вільфранш-сюр-Мер поблизу Ніцци. Площа будинку - 850 квадратних метрів. Всередині 6 спалень та особистих ванних кімнат, велика вітальня у бежевих тонах, винний льох, простора кухня. Маєток розташовано на закритій території площею у понад 5 000 квадратів. Тут також є басейн з панорамним видом на море, великий сад і гараж на 8 авто.

 

Маєток записано на французьку фірму SCP Cayo. Кіпрська компанія Оксани Кушнір Koksi Holding придбала цю фірму в 2019-2020 рр.

 

У відповідь на прохання прокоментувати купівлю дорогого активу Ігор Кушнір листом відповів, що не є власником ні рухомого, ні нерухомого майна поза межами України.

 

Кушнір вже понад 10 років обіймає посаду президента "Київміськбуду" - компанії, яка на 80% належить місту Київ. На початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

 

Як повідомляла УМ, Тривожні симптоми: чому корупція у Зе-владі загрожує існуванню України.