Четверо блогерок перебуватимуть під домашнім арештом за відео про роботу ППО

13:04, 02.06.2023
Четверо блогерок перебуватимуть під домашнім арештом за відео про роботу ППО

Блогерам, які поширювали роботу ППО у соціальних мережах, обрано запобіжні заходи (Фото: сайт Київська міська прокуратура)

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту суд обрав блогерам, які поширювали відео про роботу ППО у соціальних мережах.

 

Як інформує УМ, про це 2 червня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

 

Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокрорів та обрав блогерам, які поширювали в інтернеті інформації про роботу систем ППО та наслідки ураження повітряних цілей запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Згідно з рішенням суду, підозрюваним заборонено залишати місце проживання до 31 липня 2023 року.

 

Що передувало: 31 травня Служба безпеки України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури оголосила підозру за статтею "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану" чотирьом блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

 

Однією з цих блогерів є дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова.

 

За неофіційними даними, імена інших трьох підозрюваних – Дарʼя Семенченко, Ольга Дідовець та Людмила Нужна.

 

Як повідомляла УМ, СБУ викрила блогерів, шістьох мешканців столиці, незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час удару рф по Києву 16 травня, та заблокувала онлайн-камери, які «засвітили» роботу ППО.