На Донеччині у 7 населених пунктах оголошено примусову евакуацію дітей

10:58, 02.06.2023
На Донеччині у 7 населених пунктах оголошено примусову евакуацію дітей

За даними дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ (станом на початок квітня 2023 р.) з початку повномасштабного вторгнення рфФ в Україну загинула 501 дитина і ще майже тисяча дістали поранення.

Із семи найнебезпечніших населених пунктів Донецької області планують евакуювати 239 дітей. Евакуацію дітей у супроводі одного з батьків або ж законного представника буде проведено в місті Залізне, селищах Нью-Йорк і Північне, селах Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка, Подільське.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Мінреінтеграції у Фейсбуці.

 

У зв'язку з критичною ситуацією в області, відповідне рішення 1 червня ухвалила Донецька обласна військова адміністрація.

 

«Сьогодні (1 червня – УМ.) під головуванням Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Члени Коордштабу одностайно підтримали рішення Донецької ОДА», - повідомляють у відомстві.

 

Евакуйованих обіцяють забезпечити безоплатним притулком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

 

«Мінреінтеграції вкотре закликає не нехтувати своєю безпекою, а особливо безпекою дітей, та негайно евакуюватися в більш безпечні регіони», - додали у відомстві.

 

З питань евакуації з Донеччини можна звернутися до представників місцевої влади або за телефоном: (098) 890-33-18. На гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48, або на номер: (096) 078-84-33.

 

Як повідомляла УМ, Верещук розповіла деталі примусової евакуації дітей з Бахмута.