Підрозділи Кадирова «Ахмат» штурмують Мар’їнку

16:43, 01.06.2023
Підрозділи Кадирова «Ахмат» штурмують Мар’їнку

російські терористи перетворили Мар’їнку на руїни. (Фото з відкритих джерел)

Кадирівські підрозділи «Ахмат» затято штурмують місто Мар’їнка на Донеччині. За останній час відбулося чотири таких штурми українських позицій.

 

Загалом упродовж минулої доби на Таврійському напрямку ворог 13 разів атакував українські позиції.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону «Єдині новини» у четвер.

 

«На Таврійському напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Протягом доби ворог 13 разів атакував наші позиції, отримавши відсіч, відійшов. Минулої ночі в Мар’їнці відбулося чотири бойових зіткнення. Тут проводять штурми на тепер чеченські підрозділи «Ахмат». Також традиційно ворог щодоби завдає авіаудару по місту Авдіївка», - поінформував пан Шершень.

 

За його словами, минулої ночі ворог здійснив авіаудар по місту Оріхів, а на Запоріжжі загалом атакував 20 населених пунктів.

 

«За минулу добу в зоні відповідальності на Запоріжжі було зафіксовано понад 90 обстрілів, а на Донеччині – 249 обстрілів. Підрозділи ракетних військ і артилерії оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 832 вогневих завдання», - зазначив речник.

 

Він додав, що за добу Сили оборони на Таврійському напрямку вбили та поранили 191 окупанта.

 

«Втрати противника на Таврійському напрямку вбитими та пораненими складають 191 окупант. Безповоротні – 74. Також знищено та пошкоджено шість одиниць ворожого озброєння та військової техніки. Зокрема танк, БМП, міномет 82 мм, протитанкова гармата МТ12 Рапіра, самохідна гаубиця 2С19 Мста-Б та гаубиця Д-30. Знищено чотири ворожі склади з боєприпасами», - сказав Шершень.

 

Як повідомляла «УМ», командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляє, що на Бахмутському напрямку спостерігається тимчасове затишшя, оскільки змінився формат операції.