У Києві продовжує діяти заборона на відвідування лісів через боєприпаси

15:11, 02.05.2023
У Києві продовжує діяти заборона на відвідування лісів через боєприпаси

Піротехніки обстежили 0,5 га території Святошинського лісництва і виявили частини від боєприпасів РСЗВ "Град".

Київська адміністрація нагадала жителям столиці, що відвідувати ліси заборонено, оскільки там знаходять залишки боєприпасів

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба КМДА

 

1 травня п’ять піротехніків "Київської служби порятунку" протягом дня обстежили близько 0,5 га території Святошинського лісництва і виявили частини від боєприпасів РСЗВ "Град".

 

Загалом протягом тижня піротехнічний підрозділ КАРС "Київська служба порятунку" проводив обстеження територій в Оболонському та Святошинському районах Києва, зокрема в Межигірському та Святошинському лісництвах. 

 


За 4 виїзди рятувальники перевірили близько 2 га угідь і виявили кілька залишків від використаних реактивних боєприпасів, зокрема небойову частину снаряда "Град".

 

Департамент муніципальної безпеки  КМДА нагадує, що на період дії воєнного стану населенню заборонено ходити у ліси у Києві, а також в’їжджати в них на транспорті.

Фахівці закликають не ходити у зелені зони поза межами житлових масивів, бо там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети.

 

Як повідомляла УМ, заборона на відвідування лісів запроваджується у Волинській області поблизу державного кордону з білоруссю.