росіяни тактично безсилі завершити операцію по захопленню фортеці Бахмут – Череватий

14:16, 19.03.2023
росіяни тактично безсилі завершити операцію по захопленню фортеці Бахмут – Череватий

Біля і всамому Бахмуті йдуть бої.

Росіяни біля Бахмуту зазнають величезних втрат – наразі там тривають дуже активні бої, але.

 

Як інформує УМ, про це у телемарафоні поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

 

«Якщо брати Лимансько-Куп’янський напрямок, то він останніми тижнями є рекордсменом по артобстрілах, і ця доба не стала винятком. 442 обстріли здійснив ворог різними артилерійськими системами, відбулося 11 бронезіткнень. Тут ворог більше застосовує бронетехніку», - заявив він.

 

За словами Череватого, за цю добу наші військові підбили 1 бойову машину піхоти, 2 тягачі – маленький і середній броньовані, артилерійські, 3 міномети і також 2 склади з боєприпасами росіян.

 

Окремо речник поінформував, що за цю добу на Бахмутському напрямку ворог здійснив 197 обстрілів з різного типу артилерії, РСЗВ.

 

«Противник 35 разів атакував наші позиції. Зокрема, лише у районі Бахмуту він здійснив 73 обстріли, і 25 раз намагався атакувати. Щодо населених пунктів, то це - північна частина самого Бахмута, Оріхове-Василівка, Григорівка, Богданівка. У цих боях ворог втратив 96 окупантів убитими і 153 росіян зазнали поранень різного ступеня», - заявив він.

 

Відповідаючи на питання, чи є ознаки того, що великий наступ росіян починає видихатися і що вони можуть зупинитися на тих чи інших ділянках фронту у Бахмуті, представник Східного угруповання військ ЗСУ зазначив, що напевно, важко назвати великим наступом сьогоднішні дії росіян.

 

За його словами, ще до початку повномасштабної війни російські збройні сили оцінювалися як нібито великі збройні сили, з великими потужностями, - а зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію по захопленню українського райцентру Бахмут.

 

«І з командування, і штаби наші правильно курують оборону, і завдяки мужності, героїзму і витривалості, метикуватості, нестандартності дій наших командирів і військовослужбовців, які обороняють Бахмутський напрямок, вони (наші військові – ред.) по суті досягають того, що вони обезкровлюють ворога, сточують його бойові можливості, ламають бойовий дух», - заявив він.

 

За інформацією Генштабу, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ.

 

На Бахмутському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника у північній частині міста Бахмут, а також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка.

 

Як повідомляла УМ, вийти на адміністативні межі Донецької та Луганської областей росіяни не полишають спроб. Окупанти намагаються оточити Бахмут.