Оборона Бахмута: росіяни намагаються прорватися

17:55, 10.03.2023
Оборона Бахмута: росіяни намагаються прорватися

Оборонці фортеці Бахмут роблять все можливе. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російські окупанти не зважаючи на великі втрати продовжують наступ та намагаються прорвати оборону міста Бахмут на Донеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у соцмережах.

 

«Якщо коротко підсумувати оприлюднені зведення, то: ситуація у Бахмуті загострена, ворог продовжує наступ та намагається прорвати оборону наших військ», - зазначила пані Маляр.

 

Заступниця Резнікова наголосила, що українські військові роблять все можливе, аби не дати ворогу реалізувати свої плани. І закликала довіряти лише офіційним даними, зокрема, повідомленням Генштабу ЗСУ.

 

 

За її даними, заіксовано чергову інформаційну атаку ворога щодо Бахмуту.

 

«Технологія виглядає так: запускають велику кількість нібито інсайдерської інформації  про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень по Бахмуту. Тобто про те, що начебто Президент, Залужний і Сирський мають різні позиції щодо рішень по Бахмуту. Це не так», - стверджує Ганна Маляр.

 

І додає, що росіяни також намагаються дискредитувати особисто Командувача сухопутних військ, а також вигадують політичні підтексти воєнних рішень.

 

«Мета поширення такої інформації: посіяти в нашому суспільстві дискусію про те чи варто захищати Бахмут. Роблять вони це шляхом вкидів про неважливість цього напрямку. Але, зважуючи на те, скільки інформаційних зусиль та ресурсів вони у це задіяли - саме вони вважають цей напрям стратегічним», - пояснила представниця Міноборони.

 

Як повідомляла «УМ», відомий монумент із літаком, який був символом міста Бахмут Донецької області,  знищено внаслідок запеклих бойових дій.