Російська чума: у Харкові поліція запобігла заворушенням «ПВК Редан», фото

13:01, 28.02.2023
Російська чума: у Харкові поліція запобігла заворушенням «ПВК Редан», фото

Російськ субкультура поглинула частину несвідомої української молоді.

Масовим заворушенням симпатиків молодіжної субкультури під назвою "ПВК Редан" запобігли правоохоронці Харкова. Крім того силовики  почали проводити обшуки у можливих організаторів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 28 лютого начальник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у Facebook.

 

«Сьогодні зранку вже проводимо 3 обшуки у можливих організаторів масових заворушень — один з них неповнолітній. Батьки явно були в шоці з того, чим займаються їх діти», - повідомив Болвінов.

 

За його словами, 27 лютого у Харкові прихильники ПВК мали намір влаштувати бійку з іншою субкультурою, так званих "офників".

 

 

 Поліція вчасно дізналась про заворушення та не дозволила цьому статись. Було встановлено 245 осіб, які мали брати участь у заворушеннях, з яких тільки 30 повнолітні. З неповнолітніх - 149 хлопців та 66 дівчат.

 

Болвінов повідомив, що всі учасники були доставлені до відділів поліції для встановлення особи та деталей — слідчими перевіряється інформація щодо організаторів цих зібрань.

 

Крім того, поліція знайшла внутрішні чати в Telegram, через які підлітки збирались та координувались. Було встановлено особу кожного. Болвінов звернувся із закликом до батьків, щоб вони контролювали своїх дітей.

 

 

Нагадаємо, що ніше в Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури "ПВК Редан", збирались для масових бійок 27 лютого.

 

Як повідомляла УМ, в росії діє системна програма перевиховання та усиновлення дітей з України.