Прорив росіян у районі Вугледара малоймовірний – розвідка Британії

09:33, 23.02.2023
Прорив росіян у районі Вугледара малоймовірний – розвідка Британії

Бої поблизу Вугледара досягли свого піку.

До наступу в районі Вугледара на Донеччині росія, ймовірно, готується до, однак навряд чи здійснить прорив через нестачу ударної сили.

 

Як інформує УМ, про це у Твіттері 23 лютого повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

 

Зазначається, що протягом останніх 48 годин тривають важкі бої в районі Бахмута, де українські сили зберігають відкритими шляхи постачання, попри повзуче оточення росії протягом останніх шести тижнів.

 

Крім того, місто Вугледар знову зазнало потужного обстрілу. Існує реалістична можливість того, що росія готується до чергових наступальних зусиль у цьому районі, попри важкі невдалі атаки на початку лютого та наприкінці 2022 року, вважає розвідка Британії.

 

Ймовірно, відповідальність за Вугледарську операцію все ще несе російське Східне угруповання військ. Його командувач, генерал-полковник рустам мурадов, ймовірно, перебуває під сильним тиском, щоб покращити результати після різкої критики з боку російської націоналістичної спільноти після попередніх невдач.

 

Однак навряд чи мурадов має ударну силу, здатну здійснити прорив, наголошує британська розвідка.

 

Нагадаємо, що в попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що президент рф володимир путін під час свого послання до парламенту 21 лютого зберігав войовничий тон і не оголосив заходів, які могли б "вивести росію з глухого кута на полі бою".

 

Як повідомляла УМ, до війни проти України залучені понад 350 тисяч військових рф.