Бахмут з кожним днем стає усе більш ізольованим – британська розвідка

10:09, 05.02.2023
Бахмут з кожним днем стає усе більш ізольованим – британська розвідка

Британська розвідка стверджує, що в найгарячішій точці фронту - не переливки: Бахмут рашисти намагаються взяти в кільце, перерізають логістичні шляхи до міста.ila-pro-situatsiyu-bahmuti_n2249838

Вийти на адміністативні межі Донецької та Луганської областей росіяни не полишають спроб. Окупанти намагаються оточити Бахмут.

 

Як інформує УМ, про це 5 лютого повідомила у звіті британська розвідка у Твіттері.

 

У міноборони Британії зазначають, що протягом останнього тижня росія  продовжувала досягати невеликих успіхів у спробі оточити місто Бахмут.

 

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи.

 

Британська розвідка стверджує, що M03 і H32 – дві основні дороги до Бахмута для українських захисників. Імовірно, ці автошляхи перебуватимуть під загрозою прямого вогню, якщо росіяни наважаться знову наступати.

 

Цього тижня, за словами британських розвідників, воєнізовані формування ПВК "Вагнера", швидше за все, захопили трасу, яка сполучає Бахмут з містом Сіверськ.

 

Зазначають, що поки численні альтернативні маршрути постачання через країну залишаються доступними для українських сил, Бахмут стає все більш ізольованим.

 

У свою чергу політолог Кирило Сазонов розповів, що на Бахмутському напрямку окупанти наступають навала за навалою. "Якщо влітку і восени ми говорили про вогневий вал, що росіяни розстрілюють з артилерії, скидають бомби з літаків, то зараз ми це називаємо м'ясний вал. Вони наступають натовпом піхоти", – сказав Сазонов.

 

Російські окупанти цього тижня кинули всі сили на прорив нашої оборони та оточення Бахмута. Також вони розгорнули потужні наступальні дії на Лиманському напрямку.

 

Російські окупанти стверджують, що нібито захопили Бахмут, де останні декілька місяців тривають запеклі бої. Однак супутникові знімки підтверджують, що російські війська діють на околицях Бахмута.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський заперечив можливість здачі Бахмута.