Партійні «гниди» небезпечніші ніж «москальські воші»: Президента закликали навести порядок у владі

20:02, 03.02.2023
Партійні «гниди» небезпечніші ніж «москальські воші»: Президента закликали навести порядок у владі

У цей відповідальний і тяжкий для країни час представники влади повинні бути взірцем у поведінці і протистоянні російській агресії. (Фото Офісу президента)

Незабаром виповниться рік, як путінська фашистська росія 24 лютого 2022 року вчинила повномасштабну воєнну агресію проти незалежної суверенної України. Загалом російсько-українська війна уже продовжується 9 років (2014 – 2023 рр.).

 

Війна, як ніхто інший, об’єднала український народ навколо ЗСУ у боротьбі  з російським агресором і окупантом, який чинить страшні звірячі злочини і геноцид українців. Загинули десятки тисяч ні в чому не  винних мирних людей, серед них понад тисячу дітей — вбитих, поранених, розтерзаних,  згвалтованих, покалічених…

 

Кращі сини і доньки героїчно жертовно захищають неньку Україну від російських нелюдів-терористів.

 

Мільйони громадян (пенсіонери, військові ветерани, діти, волонтери) як тільки можуть посильно допомагають ЗСУ, яким довіряє 96% українців.

 

Все для фронту! Все для Перемоги! (про це у статті «Європа — це цінності, за які потрібно боротися»). 

 

У цей відповідальний і тяжкий для країни час представники ВЛАДИ повинні бути взірцем у поведінці і протистоянні російській агресії. Своїм прикладом  під час війни вони повинні мотивувати захисників України на передовій і в тилу.

 

У дописі акцент буде не на зрадниках чи  колаборантах. Про них я написав достатньо. Можете прочитати тут:

 

«Партійні гниди»

 

 

Поговоримо про «партійних гнид» різних кольорів, яких виборці обрали до Верховної Ради, а та в свою чергу — уряд. Вони небезпечніші за агентів і шпигунів російських спецслужб, оскільки народ наділяє їх повноваженнями на виконання функцій держави.

 

У 20-х роках минулого століття мій земляк, український державний, військовий і політичний діяч Симон Петлюра застерігав українців, що гірше ніж москальські воші можуть бути тільки українські гниди.

 

У радянські часи «українські гниди» і «московські воші» були одного кольору  — червоного. Зараз «московські воші» — це вже імперський триколор (білого, синього і червоного кольорів), а «гниди» в Україні стали різнокольоровими. Від ЗЕлених до біло-голубих (партія Регіонів — ОПЗЖ) і  білих з «Юлиним сердечком» (партія «Батьківщина»).

 

Після обрання цих «гнид» до влади країна занурилася в постійні зради  національних інтересів і гучні обурливі політичні скандали: закупівлі в Міноборони, багатотисячні хабарі на купівлі генераторів, подорожі чиновників на відпочинок під час війни, дорогі маєтки депутатів, мільярдні держзамовлення на близьких осіб…

 

Все це очікувано викликало гнівне емоційне обурення суспільства. Рівень обурення настільки високий, що фронтовики  запитують: за  що і за кого ми воюємо, гинемо, проливаємо кров... Злість українців досягає кипіння і підштовхує владу в особі президента до швидкого «спускання пару», щоб не  виник черговий майдан, який може бути спровокований «п’ятою колоною» під кураторством спецслужб росії. Наслідки такого «майдану» важко навіть  передбачити…

 

"Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових, тощо. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить потужні необхідні кроки", – заявив Зеленський під час одного зі своїх щоденних звернень.

 

В «пожежному порядку» у відставку відправили заступника міністра  оборони, заступника міністра  інфраструктури, заступника Генерального прокурора, кількох обласних прокурорів, голів ВЦА (військово-цивільна адміністрація) та колись близького до президента Зеленського заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка.

 

Цими швидкими звільненнями та масовими обшуками, які правоохоронні органи провели 1 лютого по всій Україні, президент, на мою думку, виводить з під удару критики і вимоги Білого дому звільнити главу ОП Андрія Єрмака, який для Зеленського є надійним другом.  Президент заявив: "Єрмак був і є моїм другом, який  прийшов зі мною і піде разом зі мною".

 

Єрмак, в свою чергу стверджує, що він є "щитом  президента".

 

«Спецзавдання» Тищенка у Таїланді

 

Наведу декілька прикладів «зашкварів» народних обранців. 

 

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко зараз перебуває у Таїланді. Про це стало відомо з розповсюдженої посольством України в Таїланді інформації. Зокрема в посольстві анонсували зустріч з народним депутатом 27 січня.

 

«Шановні громадяни України! Посольство запрошує вас на зустріч з народним депутатом України 9-ого скликання паном Миколою Тищенко для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд», – йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, захід відбудеться 27 січня о 16.30. Також вказана адреса зустрічі. «Hotel Novotel 566 Ploenchit Road, Lumpini, Patumwan. 10330 Bangkok», – повідомили у посольстві.

 

Зазначу, що про мету своєї поїздки народний обранець не обмовився у жодній зі своїх  соціальних мереж.

 

Нардеп Тищенко і президент Зеленський

 

Свій візит у Таїланд Тищенко прокоментував таким чином: «Чітко виконував поставлені Верховним Головнокомандуючим задачі» і заявив, що наразі не повернеться додому, адже має справи у Таїланді. До того ж про його робочу поїздку знає вище керівництво. Про це нардеп повідомив у соцмережах.

 

Тищенко зауважив: «Наразі я дійсно перебуваю з відрядженням в Азії. Усі вищі керівники в курсі, як і голова моєї фракції. Триває війна і ми лише виконуємо накази. У політику я прийшов завдяки президенту і виборцям, всі свої обіцянки перед якими я виконав. І надалі продовжу, незважаючи на жодні брудні технології, чітко виконувати поставлені Верховним Головнокомандуючим задачі. І не відступлю, адже його вектор повністю відповідає моєму прагненню побудувати гідну країну та єдину націю» і  додав, що наразі його відрядження продовжиться, як і планувалось.

 

Держприкордонслужба заявила, що Тищенко виїхав за кордон законно, згідно з правилами перетину кордону, які діють на сьогодні.

 

Турне нардепа Миколи Тищенка до Таїланду (поєднання «корисного з приємним») висміяли у соцмережах. Суспільство не оцінило добрих намірів скандального нардепа Тищенка, і вибухнуло сотнями жартів на цю тему. Йому рекомендують «перевірити Монако та Куршавель», та заснувати власний «Батальйон Пхукет»: соцмережі шоковані «відпусткою» нардепа Тищенка.

 

Як же відреагував Офіс президента на «чітке виконання Тищенком задач,  поставлених перед ним Верховним Головнокомандуючим»?

Поїздки народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка є неприйнятними, на подібні вчинки реагуватимуть миттєво, жорстко та публічно. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу.

 

«Давайте відверто. Подібні вчинки абсолютно неприйнятні, і реакція має бути миттєвою, жорсткою і публічною. Бо такі, м’яко кажучи, дивні «ініціативи» сильно дратують як суспільство, так і державу. Зараз і надалі, можете вже не сумніватися, будуть суворі кадрові рішення щодо тих, хто продовжує поводитися демонстративно й зухвало», – зазначив Подоляк.

 

Він підкреслив, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук уже підтвердив, що не підписував розпорядження про відрядження Тищенка до Таїланду, відповідно цей візит відбувся з порушенням процедури та не є офіційним.

 

Радник очільника Банкової також нагадав, що була блискавична та справедлива реакція зі сторони керівництва партії та фракції «Слуга народу»  — нардепа звільнили з посади заступника голови фракції та виключили з партії.

 

Про те, що Миколу Тищенка виключено зі складу парламентської фракції "Слуга Народу", зранку 27 січня повідомила речниця політсили Юлія Палійчук. Напередодні про виключення Тищенка з партії повідомила голова парламентської фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.

 

«Окупація» Дубаю

 

Від забороненої ОПЗЖ сумнозвісна депутатка Наталія Королевська та її чоловік, нардеп від ОПЗЖ Юрій Солод (громадянин рф) також облюбували відпочинок в ОАЕ (Дубай). Сімейство нардепів, за повідомленням ЗМІ,  придбало в Дубаї нерухомості на понад 10 мільйонів доларів.

 

Після скандалу з відпочинком в Дубаї Королевська написала заяву на складання мандату народного депутата. Крім того, відповідну заяву написав її чоловік Юрій Солод. 

 

Як повідомляли Українські Новини, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у депутата Верховної Ради Наталії Королевської земельну ділянку під Москвою, яку вона не задекларувала.

 

НАЗК передало матеріали щодо Королевської до САП для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366-2, ст. 368-5 Кримінального кодексу України та здійснення досудового слідства, щоб притягнути її до кримінальної відповідальності.

 

Раніше народний депутат України від ОПЗЖ, заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Юлія Льовочкіна подала заяву про складання депутатських повноважень.

 

Полюбляють відпочивати у Дубаї й інші нардепи від ОПЗЖ — Вадим Столар та Суто Мамоян.

 

Чи подали вони заяви про складання своїх депутатських повноважень наразі не відомо. Мені до них і тих, кого позбавили українського громадянства (Медведчука, Козака, Кузьміна, Деркача та інших) — зараз байдуже. Ще задовго до початку повномасштабної війни я неодноразово ставив питання перед владою «слуга народу» (президентом, керівниками правоохоронних органів) про притягнення їх до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти України. Тоді  влада їх не чіпала. Вона укладала з фракціями  ОПЗЖ і «Батьківщина»  «договорняки», які «слугам народу» були потрібні за голосування необхідних рішень у Верховній Раді або використовувала ці  фракції проти патріотичної опозиції, фронтовиків, волонтерів.  

 

Хто на сьогодні, на мою думку, заслуговує прискіпливої уваги з боку громадянського суспільства (слава Богу, воно у нас є!), то це Юлія Тимошенко і Володимир Зеленський.

 

«Баронеса брехні» або як Тимошенко здала Україну Путіну…

 

Чому «баронеса брехні»? Протягом 2018 року проект VoxCheck, до складу якого входять провідні фахівці, аналізували заяви українських політиків.

 

Результат — лідер партії «Батьківщина» Тимошенко отримала звання «баронеса брехні».

 

Про це йдеться у матеріалі популярного німецького журналіста Матіаса Брюггманна, що вийшла на шпальтах видання Handelsblatt.

 

Юлія Тимошенко отримала звання «баронеси брехні» через невідповідність її заяв і дій.

 

Повідомляється, що зі 248 заяв Тимошенко лише 31% були правдивими, 27% — маніпулятивними, 33% — явно брехливими і 8% — перебільшеними (тобто, можна стверджувати, що і ці 8% є також брехливими).

 

Юлія Володимирівна стала лідером рейтингу брехунів і маніпуляторів за 2018 рік і згідно з висновками аналітичної платформи VoxUkraine і журналу «Новий час», оприлюднених 7 лютого 2019 року на прес-конференції.

 

Більше про це у статті  «Баронеса брехні» і «слуга олігарха» — «дві різні вежі Кремля», або що треба знати українцям про Юлію Тимошенко з  Володимиром Зеленським».

 

Екс-Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявив: «Слідством встановлено, що Юлія Тимошенко неодноразово у 1996 році давала хабарі в особливо великих розмірах першому віце-прем’єру, надалі Прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку на загальну суму 162 мільйони доларів США, за сприяння діяльності корпорації «ЄСЕУ», яку вона очолювала» («Україна молода», 13 січня 2010 року).

 

У серпні 2006 року Лазаренко був засуджений американським судом до 97 місяців тюремного ув’язнення за відмивання грошей та вчинення інших  злочинів. Покарання відбував у федеральній тюрмі. Юля Тимошенко американським судом визнана «спільницею Лазаренка».   

 

Більше про це читайте у статті «Жодної копійки не повернуто: «Тимошенко – «спільниця Лазаренка».

 

Зауважу, що будучи прем’єр-міністром України і агентом політичного впливу Москви (особисто путіна) Юлія Тимошенко блокувала вступ України до НАТО.

 

Пропоную переглянути відео «Генерал СБУ: Тимошенко здала Україну Путіну…», яке набрало 1,8 мільйонів переглядів (див. тут:  

 

Шановні читачі, настійливо рекомендую прочитати зазначені та інші мої статті і подивитися відео, щоб потім не було запитань чи голосувати на наступних президентських і парламентських виборах за партію «Батьківщину» і її лідера Юлію Тимошенко та партію «Слуга народу» і «Голобородька» — Володимира Зеленського. Врешті решт повинна ж впасти з ваших очей пилина, а з вух — локшина, яку вам вішають Тимошенко і Зеленський, щоб Ви зрозуміли,  хто вони є насправді!

 

Ви слухаєте, але НЕ чуєте. Дивитися, але НЕ побачите. Читаєте, але НЕ  розумієте. Розумієте, але НЕ усвідомлюєте.

 

Ви робите помилку за помилкою у виборі ВЛАДИ. Наступаєте на одні і ті ж самі ГРАБЛІ.

 

Згодом обрана Вами влада стає внутрішнім ВОРОГОМ  для України і її народу. Ви критикуєте, проклинаєте цю владу. Робите владу (але не себе!) винуватою у всіх мислимих і немислимих гріхах (але ж Ви її обрали!).

 

Усуваєте владу революціями, остання завершилася кровопролиттям.

 

То може настав час обирати владу розумом, а не емоціями і по «приколу»?

 

ОАЕ — друга батьківщина сімейства Юлії Тимошенко

 

Зупинимося детальніше на «бідній церковній миші» (так, згідно поданій декларації  про доходи, українці назвали Юлію) — лідерці партії і парламентської фракції «Батьківщина», народній депутатці Юлії Тимошенко, яка з  чоловіком і онуками відпочивала у січні ц. р. в Дубаї.

 

Про це йдеться в розслідуванні “Української правди”  “Батальйон Дубай” Хто ховається в Перській затоці”.

 

Юлія Тимошенко не єдина полюбила усім серцем Дубай

 

За даними журналістів, Тимошенко відпочивала на віллі п'ятизіркового готелю "Kempinski", розташованому на насипному острові Палм-Джумейра,  де лише один номер коштує від 1500 доларів за добу. 

 

Вона намагалася не привертати до себе уваги, зокрема, політикиню неможливо було побачити в улюбленому місці відпочивальників — на набережній, пише "Українська правда".

 

Також Тимошенко користувалася підземним паркінгом, а не сідала в автомобіль на вулиці.

 

Попри це журналістам вдалося побачити, як Тимошенко та її чоловік відпочивають на приватному закритому пляжі готелю 5 січня. Як тільки лідерка "Батьківщини" помітила, що за нею спостерігають, вона одразу залишила пляж.

 

Через п'ять днів після цього Тимошенко непомітно повернулась до Києва, повідомили джерела видання.

 

Сім’я доньки народної депутатки Євгенії переїхала до Дубая ще до початку  повномасштабного вторгнення росії в Україну, повідомили джерела "Української правди" у бізнес-колах. Там вона придбала нерухомість, живе і   зараз, ненадовго виїжджаючи до Європи.

 

Нагадаю, вранці, 13 серпня 2021 року, при спробі покинути Україну затримали керівника Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, призначеного на цю посаду за лобіювання лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко (в обмін за підтримку фракції «Слуга народу» при голосуванні за Держбюджет).

 

Тимошенко пов’язана з ДПЗКУ не лише через затриманого керівника корпорації, про що свідчить документ, отриманий ZN.UA від джерел у Національній поліції. Зв’язок родини Тимошенко із Державною продовольчою зерновою корпорацією простежується ще й через заступницю Власенка – Олену Волкову.

 

Так, згідно з отриманою від джерел довідкою, у березні 2021 року донька Тимошенко Євгенія отримала від матері та чоловіка Артура Чечьоткіна 7 млн доларів. Зокрема, лідерка «Батьківщини» перерахувала доньці 4 млн доларів, а її зять – 3 млн доларів.

 

А вже Євгенія Тимошенко протягом березня перерахувала всю суму на користь ТОВ «Валея», як оплату за договором про надання послуг з пошуку, підбору та поставки обладнання.

 

Після цього протягом березня-квітня 2021 року компанія «Валея» переказала 7 млн доларів на користь компанії ELIOVP BVBA (Бельгія) як попередню оплату за обладнання. ELIOVP BVBA займається продажею обладнання для майнінгу.

 

Цікавим є те, що засновницею, директором та бухгалтером створеної 2014 року компанії «Валея» значиться Олена Волкова. Вона ж у лютому 2021 року стала в. о. заступниці голови правління АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» Андрія Власенка.

 

І це не єдина ниточка, яка пов’язує ДПЗКУ з родиною Тимошенко. Так, у серпні 2020 року Олена Волкова на власний рахунок внесла готівкою 2 млн грн. Пізніше ці кошти були перераховані на користь ТОВ «Валея» як безпроцентна зворотна фінансова допомога.

Сама ж Волкова отримала ці кошти як фінансову допомогу від Оксани Стаховської, яка попередньо отримала їх від продажу квартир. Однак примітно те, що під час продажу квартир від імені Стаховської за довіреністю діяв Леонід Чечоткін — батько зятя Тимошенко Артура Чечоткіна.

 

За даними ZN.UA, правоохоронці провели низку обшуків у компаніях, афілійованих з Артуром Чечоткіним.

 

У Національній поліції повідомили, що Андрій Власенко зараз фігурує в справі про розтрату майна ДПЗКУ. Зокрема, як дізналося ZN.UA, ДПЗКУ мала поставити зерно китайській China National Complete Engineering Corp. Замість цього Власенко разом з директором Департаменту трейдингу та реалізації готової продукції Друзякою А.Є за кредитні кошти, отримані під держгарантії уряду, закуповували зернові через фіктивні підприємства та постачали їх у збиток нижче ринкової ціни Компаніям СН, Trans Trade RK SA, RL Prosperis Commerce SA, Trans Trade RK SA, Apiq Commodities Gmbh, Ai Amal General Traiding Limited, QAM7, GSteam. Станом на кінець липня 2021 року дебіторська заборгованість вищезазначених компаній перед АТ ДПЗКУ складає понад 57 млн доларів США.

 

За деякими повідомленнями в інтернеті,  частина з цих коштів, буцімто, йшла Юлії Тимошенко для фінансування партії і фракції «Батьківщина». Офіційних підтверджень або спростувань правоохоронними органами цієї інформації у ЗМІ не зустрічав.

 

В соціальних мережах також повідомлялося, що арештований Андрій Власенко є братом Сергія Власенка – народного депутата від партії «Батьківщина», близького соратника Юлії Тимошенко.

 

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили службових осіб декількох комерційних фірм в ухиленні від сплати податків на загальну суму майже 400 млн грн. Ці компанії за результатами укладених в рамках державних закупівельних угод упродовж 2022 року постачали продукти харчування для державних структур.

 

БЕБ перевіряє причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини глави фракції Верховної Ради Юлії Тимошенко – батька зятя народної депутатки – Леоніда Чечоткіна.

 

За даними слідства, постачальники продуктів, які зареєстровані на території Одеської області, купували продукти харчування за готівку.

 

"У подальшому, такі операції відображали у бухгалтерському та податковому обліках, як закупівля від інших підприємств, у тому числі таких, що мають ознаки фіктивності. Така протиправна схема, дала можливість підприємцям ухилитися від сплати податків до державного бюджету на загальну суму майже 400 млн грн", – зазначається у повідомленні пресслужби БЕБ.

 

Настійливо рекомендую подивитися відео «Юля Тимошенко про відпочинок в Дубаї, а БЕБ викриває схему ухилення від податків Тимошенко на 400 млн».

 

Зауважу, що в Дубаї немає фінансового моніторингу, під час купівлі нерухомості в українських політиків і олігархів не запитують, звідки гроші, тож саме тому вони обирають цю країну для того, щоб тут жити. Адже у Монако чи інших країнах, їх уже закликають ставати резидентами через тривале перебування і сплачувати податки. А платити податки вони не звикли.

 

Два місяці тому зять лідерки "Батьківщини" Артур Чечоткін побував у готелі "Kempinski" у Відні під час візиту Тимошенко до столиці Австрії з робочим візитом, відзначають журналісти видання.

 

Раніше стало відомо, що у січні 2022 року Тимошенко провела у Дубаї майже місяць.

 

Як же відреагували члени парламентській фракції «Батьківщина» на неодноразові вояжі і відпочинки їх лідерки Юлії Тимошенко в ОАЕ?!

 

Як у пісні примадонни Алли Пугачової: «А в ответ — тишина». А ні пари з вуст по суті відпочинку і за які кошти ні від самої Тимошенко, ні від її соратників у  боротьбі за «щастя народу». Лише одне «бла-бла» та звинувачення журналістів від Сергія Власенка.

 

Нагадаю, в інтерв’ю виданню «Главред» 7 грудня 2010 року голова СБУ  Валентин Наливайченко (грудень 2006 – березень 2010) заявив: «Я можу відкрити одну таємницю. В кінці травня 2006 року президент Ющенко поставив завдання з’ясувати і доповісти про зв’язки міжнародного злочинця, агента КДБ-ФСБ росії Семена Могилевича (знаходився в розшуку ФБР США) в українському політикумі і бізнесі. Підтверджую, що всі документи, які були в СБУ і торкалися виведення з бюджету України мільярдних коштів за тіньовими схемами, в яких брали участь злочинні угруповання, до яких були причетні Могилевич і президент компанії ЄЕСУ Юлія Тимошенко, були знищені ще в 2005 році попереднім керівництвом Служби безпеки».

 

Більше про це у статті «Диверсант-шпигун чекіста Путіна в Євросоюзі і НАТО».

 

Зараз Наливайченко — народний депутат, обраний за списком партії Юлії Тимошенко «Батьківщина». Хотілося б почути від нього як ексголови СБУ коментар щодо відпочинку під  час війни лідерки фракції Тимошенко (в якій він перебуває) і про нерухомість в Дубаї на мільйони доларів, яку вона має з донькою.

 

Нагадаю, будучи головою Служби безпеки України Валентин Наливайченко  оформив собі статус учасника бойових дій в АТО на Донбасі. Про це під час програми Шустер Live 10 липня 2015 року заявив голова Центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт, передає Новое время.

 

Сам Наливайченко, який також був присутній у студії і сидів поруч з Тандітом, не став спростовувати цю інформацію.

 

Екс-глава СБУ Наливайченко також не відповів на питання, скільки часу провів у зоні бойових дій.

 

Після скандалу Наливайченко 13 липня 2015 року на своїй сторінці в Facebook повідомив, що подав заяву на ім'я голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артура Дерев'янко з проханням позбавити його статусу учасника бойових дій і помістив фотокопію своєї заяви.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що статус учасника АТО повинні отримувати тільки особи, які безпосередньо задіяні в операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

 

Запитання: чи знайдеться хтось з народних депутатів фракції «Батьківщина»,  який не побоїться дати публічно принципову моральну і політичну оцінку Юлії Тимошенко і чи поставить питання про виключення її з партії і фракції?

 

Як це зробили у фракції партії «Слуга народу» по відношенню до народного депутата Миколи Тищенка.

 

Чи складе Юлія Тимошенко добровільно свої депутатські повноваження, як це зробила її колега Наталія Королевська (яка свого часу була у фракції БЮТ) ?!

 

Та головне загальне запитання: чи зроблять для себе висновки прихильники Юлії Тимошенко, які під час виборів кричали: «Юля — наше все!» і 13 541 528  виборців (73%), які голосували за Зеленського по «приколу» і за принципом «какая разніца кто», тільки б не Порошенко.

 

Брехати українському народу — це принцип діяльності і нинішньої влади — президента Зеленського, його  ЗЕ-парламенту і ЗЕ-уряду! У червні 2021 року після поширення Зеленським чергових російських фейків про війну Європейська Солідарність зробила заяву (цитую):

 

«Як Путін х*йло, так Зеленський брехло. На цинічній брехні йшов на президентство. На такій же брехні намагається утримуватися при владі. І під час виборчої кампанії, і тепер головним його медійним інструментом залишається канал Коломойського-Медведчука, який власники здали в оренду Офісу президента».

 

Підстав для НЕДОВІРИ Зеленському — більш, ніж достатньо. Наприклад, Зеленський безсоромно брехав про обставини свого таємного візиту з Єрмаком до Оману. Зеленський і Єрмак цинічно брехали, що не було  спецоперації по затриманню бойовиків «вагнерівців» (операція «Авеню»). Що цієї операції в принципі не могло бути нахабно брехали керівники СБУ і ГУР МО Баканов і Буданов, експозаштатний радник голови офісу президента Арестович і депутати фракції «Слуга народу».

 

Встановлені мною обставини і причини провалу спецоперації "Авеню", яку ГУР МО і СБ України проводили разом із спецслужбами країн НАТО, дають підстави зробити однозначний висновок: фінальна фаза спецоперації по затриманню «вагнерівців» була зірвана з вини президента Зеленського і глави його офісу Єрмака, в діях яких є ознаки злочину, передбаченого ст. 111 КК України (державна зрада).

 

На моє глибоке переконання (як слідчого і начальника відділу військової контррозвідки СБУ) Зеленський і Єрмак "проявили не суб’єктність", а державну зраду. Детально про це йдеться у моїй статті «Вагнергейт» — пряма дорога Зеленського і Єрмака до тюрми».

 

Нагадаю, на 8-й день після інавгурації президента Зеленського (28 травня 2019 року) я звернувся  до нього з відкритим листом, в якому вказав, що він  призначив свого  «друга дитинства з одного двору» Івана Баканова головою СБУ з грубим порушенням чинного законодавства. Окрім того, Баканов і дня не проходив військової служби (як  і Зеленський, який ухилявся від призову в  армію по мобілізації). Він повний профан у безпековій і контррозвідувальній сфері діяльності спецслужб.

 

Баканов не проходив медичної комісії на предмет придатності до військової  служби, алкогольної і наркотичної залежності та психологічного і психічного стану здоров’я. Щодо нього не було проведено спеціальної перевірки, він не мав допуску до військової і державної таємниці. Щоб отримати цей допуск в кадрах СБУ змушені були присвоїти Баканову військове звання «лейтенант». Дружина Баканова є  громадянкою росії — країни агресора.

 

Я попередив, що таке призначення приведе до провалу в роботі СБУ, проникнення в неї агентури ФСБ і тяжких наслідків для України. Маю досвід роботи в правоохоронних органах майже 20 років і депутатського контролю (п’ять скликань) за їх діяльністю.

 

Реакції президента на мій відкритий лист не було. Вона відбулася через три роки, коли Служба безпеки під керівництвом Баканова перетворилася по суті в службу НЕБЕЗПЕКИ для України.

 

17 липня 2022 року Зеленський змушений був усунути Баканова з займаної посади з жорстким  формулюванням, відповідно до статті 47  Дисциплінарного статуту Збройних сил України, — за «невиконання  службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків». 19 липня Верховна Рада дала згоду на звільнення Баканова з посади голови СБУ. 

 

У своєму відео зверненні Зеленський повідомив, що питання до Баканова  виникли через колабораціонізм його підлеглих та в інших правоохоронних органах.

 

«Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв'язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь. Конкретні дії та будь-яка бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки й в правоохоронних органах будуть оцінені», - зазначив президент.

 

За словами Зеленського: зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораціонізму співробітників органів прокуратури, досудового розслідування, СБУ та інших правоохоронних органів.

 

Понад 60 співробітників прокуратури та СБУ відкрито перейшли на бік ворога, залишилися на окупованій території та працюють на окупантів. У 198 провадженнях вже повідомлено про підозру основним фігурантам.

 

Сподіваюся, що президент Зеленський пам’ятає, що керівників центрального апарату і обласних управлінь СБУ, які зрадили присязі і перейшли на бік ворога, він особисто призначив своїм указом на відповідальні посади і присвоїв їм генеральські звання. 

 

У травні 2019 року президент Зеленський НЕ прислухався до мої зауважень. Тепер разом з Бакановим повинен нести солідарну відповідальність як Верховний головнокомандуючий ЗСУ — за  «невиконання службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків» (ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ).

 

Як особа, яка має диплом про вищу юридичну освіту, Зеленський повинен знати, що діяння, за які він звільнив Баканова, є ЗЛОЧИНОМ, передбаченим ч. 4 ст. 425 КК України — недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Запитання до Зеленського: чому за таких обставин Івану Баканову до цього часу не оголошена підозра у вчинені злочину, передбачено ч.4 ст.425 КК і він не взятий під варту, які інші працівники СБУ, які скоїли злочин?

 

Знову «НЕНАЧАСІ»? Минуло півроку після звільнення Баканова.

 

Невже Зеленський допомагає «своєму другу дитинства з сусіднього двору»  уникнути в’язниці за  «невиконання службових обов'язків, що призвело до людських жертв та інших тяжких наслідків»? Виходить, що так.

 

Вкотре публічно звертаюсь до Зеленського: пане Президенте, звільніть з займаної посади Андрія Єрмака, якого Ви вважаєте (як свого часу вважали і Баканова) своїм "другом, з яким разом прийшли і  разом підите" (невідомо  лише куди). Як заявив Єрмак, він є "щитом президента".

 

Не повторіть помилки як з Бакановим — «другом дитинства з одного двору». Ваш «щит» (Єрмак) в дірках, з яких дуже витікає «Вагнергейт», «Оман», «Чонгар» і ще багато дечого.

 

Пане Президенте, усуньте з посади заступника керівника Вашого офісу Олега Татарова, який за часів зрадника президента Януковича був заступником начальника Головного слідчого управляння МВС і під час Революції Гідності всіляко виправдовував агресивні насильницькі дії міліції проти мітингувальників і називав їхні побиття і викрадення провокаційними.

 

В цей час Ваш 95-й Квартал зі сцен і телеекранів жартував про «ебонітові палички», якими «беркутівці» могли б добувати електроенергію, б’ючи мирних протестуючих, якби їх вдіти у шерстяні светри…

 

У ті дні Татаров був фактично обличчям кривавого МВС, якому Янукович присвоїв звання «Заслужений юрист України».

 

Пане Президенте, вдумайтесь лише за що Татаров отримав це звання (!) від зрадника-вбивці Януковича — «за умілу організацію роботи підрозділів органів внутрішніх справ із забезпечення захисту прав і свобод громадян», що призвело до вбивства понад сотні мітингувальників («Небесна Сотня») і тисячі поранених. Подання на присвоєння звання подав міністр Захарченко, який потім втік до росії.

 

Офіцери не забули як Зеленський і його 95-й Квартал підтримували на президентських виборах єнакієвського зека Януковича.

 

Татаров  тісно  пов’язаний з колишнім першим заступником глави Адміністрації президента-втікача Януковича Андрієм Портновим, агентом ФСБ під псевдонімом «Казбек», який перебуває під санкціями США.

 

Пане Президенте, Ви і Татаров активно використовували Портнова як юриста у масових політично вмотивованих кримінальних переслідуваннях свого попередника – п’ятого президента Порошенка. 

Портнов втік з України 3 червня 2022 року через пропускний пункт у Закарпатській області.

 

Син Портнова, 29-річний Ігор Портнов на підставі підробленої довідки у  березні 2022 року отримав тимчасовий дозвіл на виїзд з України як волонтер, який прямує за гуманітарною допомогою. Після чого 23 березня 2022 року виїхав у напрямку Польщі і відтоді в Україну не повернувся. Українсько-польський кордон Портнов-молодший перетнув в пункті пропуску "Краківець".

 

Хто допоміг Андрію і Ігорю Портному  покинути Україну під час воєнного стану? Думаю, запитання риторичне. Відповідь на нього лежить на поверхні — зв’язки з Татаровим.

 

Пане Зеленський, прислухайтесь до порад Білого дому, ЦРУ США і МІ-6 Великої Британії, де Річард Мур пригощав Вас англійським чаєм з молоком, коли Ви були у Лондоні…

 

Думаю, достатньо, щоб після прочитаного, можна було зробити висновок, чи можна довіряти президенту Зеленському і голосувати за нього на наступних президентських виборах, якщо він братиме у них участь. Правда, Зеленський  неодноразово публічно заявляв, що йде лише на один президентський строк. 

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)

 

ЗАВЕРШЕННЯ читайте за посиланням