Радари для ППО України: литовці за добу зібрали мільйон євро

09:41, 01.02.2023
Радари для ППО України: литовці за добу зібрали мільйон євро

У Литовській Республіці чотири найбільші організації, що займаються підтримкою України, разом оголосили збір коштів на радари для системи української протиповітряної оборони.

У Литві чотири організації, які займаються підтримкою України, оголосили збір коштів на радари для системи української ППО. Менш ніж за добу від початку ініціативи литовці зібрали 1 мільйон євро.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє литовське видання Lrt.lt та Guildhall.

 

«Кампанія, яку запустили найбільші організації, які займаються підтримкою України, спрямована на збір 5 мільйонів євро, які підуть на купівлю радарів спостереження за повітряним простором, які допоможуть ефективніше реагувати на атаки російської армії», — йдеться у повідомленні.

 

Координаторами ініціативи виступають голова найбільшого литовського фонду допомоги Україні Blue-Yellow Йонас Оман, засновник та ведучий інтернет-телебачення «Laisvės TV» Андрюс Тапінас, керівник фонду «1К» Олег Шураєв та ініціатор організації «Сильні разом» Едмунд Якілайтіс.

 

Йдеться про сучасні радари ізраїльського виробництва, на які планується зібрати €5 млн.

 

Ініціативу підтримав також Міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас.

 

“Литовські організації підтримки об’єднуються, щоб купити радари, щоб допомогти захистити небо України. €5 млн за п’ять радарів. Будь ласка, допоможіть нам і допоможіть Україні”, – написав він у своєму Твіттері.

 

Нагадаємо, у Литві запустили збір коштів на радари для української ППО. Координаторами ініціативи виступили – голова найбільшого литовського фонду допомоги Україні “Blue-Yellow” Йонас Оман, засновник і ведучий інтернет-телебачення “Laisvės TV” Андрюс Тапінас, керівник фонду “1К” Олег Шураєв та ініціатор організації “Сильні разом” Едмунд Якілайтіс.

 

Як повідомляла УМ, Гроші як засіб війни: як фінансовий «Рамштайн» має допомогти Україні перемогти росію.