Ворог обстріляв Харківщину, Сумщину, Миколаївщину та гатив по Херсонській області

11:16, 28.01.2023
Ворог обстріляв Харківщину, Сумщину, Миколаївщину та гатив по Херсонській області

Наслідки обстрілів російських терористів

Впродовж минулої доби російські агресори обстріляли вісім областей України, є загиблі та поранені цивільні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ОВА.

 

Цієї ночі ворог тричі вгатив із мінометів та артилерії по Новгород-Сіверському та Корюківському районах Чернігівщини. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань.

 

Вночі та зранку на Сумщині було неспокійно: під ворожий вогонь потрапили території Есманської, Шалигінської, Середино-Будської громад. Зафіксовано 52 прильоти. За попередніми даними — без жертв та постраждалих.

 

Окупанти завдали удару по об’єктах інфраструктури Запоріжжя. Внаслідок атаки на одному з них сталася пожежа, постраждала одна людина. Є руйнування будинків, квартир.

 

Харківщина також опинилася під ворожим вогнем, росіяни обстріляли понад 30 населених пунктів. У с. Кіндрашівка Куп'янського району пошкоджено корпусу ліцею. У с. Глибоке Харківського району  — приватне домоволодіння, горіли 2 господарчі споруди. У с. Петропавлівка Чугуївського району поранення отримав цивільний чоловік, госпіталізований у стані середньої тяжкості.

 

Ситуація в Луганській області залишається складною: Сили оборони відбили кілька атак в районі Білогорівки. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли у трьох напрямках.

 

На Донеччині ворог хаотично обстрілював наші позиції, точково завдав ударів по населеним пунктам Очеретине, Лиману та Авдіївці. Також під вогонь рашистів потрапила територія Карлівського водосховища. Активні бойові дії поблизу Бахмута, Соледара, Торецька, Мар'їнки, Вугледара. 
 


У Костянтинівці на Донеччині загинуло троє цивільних, ще щонайменше двоє зазнали поранень внаслідок сьогоднішнього ранкового ракетного удару. Росіяни стріляли по житловому кварталу, пошкодили 4 багатоповерхівки, готель, гаражі та цивільні автівки. 

 

 

Впродовж минулої доби армія рф двічі обстріляла Очаків, що на Миколаївщині, зруйновано та пошкоджено житлові будинки, господарські споруди й гаражі. Постраждалих немає.

 

 

Також ворог поливав вогнем із ствольної артилерії та мінометів Херсонщину: було обстріляно щонайменше 10 населених пунктів. Від уламків російського снаряда понівечений автомобіль, у салоні якого були чоловік та жінка. Чоловіка забрала бригада швидкої допомоги, а жінка загинула на місці. У Комишанах поранені троє людей, 25-річна дівчина від отриманих ран померла. 

 

 

У Херсонській області в цілому поранення внаслідок російської агресії дістали 7 людей, 2 загинули. 

 

У тимчасово зайнятому курортному селищі Залізний Порт Скадовського району, російська так звана "адміністрація" здійснює перепис та конфіскацію в українських громадян не перереєстрованого за російським законодавством бізнесу (пансіонати, кафе, ресторани).

 

Як повідомляла УМ, важкі бої точаться за  Вугледар, що має ключове значення для рф. Це стратегічно важливий пункт комунікацій на півдні Донбасу, рубіж для розгортання майбутнього українського наступу на Кримський коридор.