Харчування для ЗСУ постачає «фантомна» компанія – агент НАБУ

10:56, 23.01.2023
Харчування для ЗСУ постачає «фантомна» компанія – агент НАБУ

Скандал навколо харчування військових не вщухає.

Ні офісу, ні персоналу, ні потужностей, а лише печатку, рахунок і "ліву" адресу реєстрації має компанія-постачальник, яка втрапила у гучний скандал довкола постачання продуктів харчування для військових за завищеними цінами. Ця «фірма» мала би прозоро дати відповіді на всі питання, які сколихнули народ.

 

Як інформує УМ, про це 23 січня написав у Фейсбуці агент НАБУ Євген Шевченко.

 

"Що мала би зробити компанія-постачальник, яка начебто чесно виграла рекордний за цифрами тендер, але потрапила у такий ганебний скандал? Так, звісно - негайно вийти в публічну площину і провести пресконференцію, на якій чесно і прозоро дати відповіді на всі запитання, які обурили українців - зрештою, чого тут таємничитись? Ми ж не про закупівлі зброї говоримо, а про яйця та картоплю", - зазначає він.

 

"Втім, є одна проблема: компанія "Актив компані", яка "виграла" той самий тендер на 13млрд грн, ця потужна промислово-аграрна корпорація, про яку ніхто і ніколи не чув, не має офісу, куди можна було би запросити журналістів. Також вона не має ні складів, ні виробничих потужностей. Не має персоналу, не має ТОП-менеджменту.

 

Навіть сайту не має, а про досвід взагалі мовчу. Все, що там є - це фунт-директор, печатка, банківський рахунок і "ліва" адреса реєстрації, тобто маємо всі ознаки фіктивної діяльності, але чомусь жодну (!) посадову особу МОУ включно з Міністром це не здивувало, хоча департамент внутрішньої безпеки взагалі не мав права допускати таку ТОВ-ку до участі у тендері!" - продовжує Шевченко.

 

"Але нам і далі будуть розповідати про російську інформаційно-психологічну операцію і звертатись до СБУ з вимогою покарати журналістів. Чудово, пане Олексію Резніков, - просто чудово", - резюмує він.

 

 

Нагадаємо, журналіст Юрій Ніколов повідомив, що Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, які дислоковані у тилових регіонах, на загальну суму 13,16 млрд грн. За його даними, ціни на найбільш ходові харчі у межах угоди виявилися завищеними у 2-3 рази. Міноборони у відповідь заявило: "Відомості ЗМІ про закупівлю харчування для військових - омана й маніпуляції. Готуємо матеріали для СБУ".

 

Як повідомляла УМ, корумпованих чиновників чекає відповідальність – "активні посадки" будуть вже цієї весни.