Захист критичної інфраструктури: на півночі України створено 19 мобільних груп ППО, фото

14:58, 20.01.2023
Захист критичної інфраструктури: на півночі України створено 19 мобільних груп ППО, фото

Північні рубежі України укріплюють мобільними групами ППО. (Фото: Міноборони)

На північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. Наразі створено 19 груп мобільних груп протиповітряної оборони на базі позашляховиків для захисту об'єктів критичної інфраструктури.

 

Як інформує УМ, про це 20 січня заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє Міністерство оборони України у Телеграмі та Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Фейсбуці.

 

На північних напрямках оборони України за ініціативи Наєва набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

 

 

За словами командувача, на першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.

 

Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України.

 

 

“Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об'єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об’єкти Сумщини, – зазначив Наєв.

 

Як додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ, сьогодні досвідченим екіпажам передана чергова партія позашляховиків, які мають можливість швидко переміщуватись й вражати повітряні цілі – у тому числі безпілотні літальні апарати типу Mohajer-6 та Shahed 136.

 

 

Нагадаємо, що 15 січня підрозділи протиповітряної оборони 28-ої окремої механізованої бригади знищили п'ять російських дронів-камікадзе "Ланцет".

 

Як повідомляла УМ, сили оборони збільшують  оборонні спроможності на кордоні з білоруссю – Наєв.